Rețete de post. Roșii umplute, un preparat delicios și ușor de realizat

Rețete de post. Roșii umplute, un preparat delicios și ușor de realizat Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Roșiile umplute pot fi masa perfectă în timpul postului. Sunt delicioase și pot fi servite atât reci, cât și calde. Sunt gata în maxim o oră.

Roșiile umplute sunt ideale în perioada de post. Sunt sănătoase și conțin multe vitamine de care organismul are nevoie. Pot fi un alegerea ideală și pentru persoanele care au un regim vegetarian. Preparatul este gata în maxim o oră și poate fi savurat atât rece, cât și cald.

Pentru a realiza acest preparat aveți nevoie de următoarele ingrediente: șase roșii, doi cartofi, un zucchini, o ceapă mare, un cățel de usturoi, o linguriță de ierburi mediteraneene (rozmarin, cimbru, oregano), sare și piper.

Mod de peparare

Roșiile se spală bine și li se taie un capac în partea de sus. Se scoate apoi toată pulpa și se așează cu fața în jos pe un șervet de hârtie pentru a se scurge bine. Cartofii se fierb în coajă 15-20 minune, se lasă la racit, iar apoi se taie cuburi mici. Ceapa și zucchiniul se curăță și se taie cubulețe. La fel și pulpa scoasă din roșii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceapa se călește apoi în ulei cam cinci minute. Se adaugă și celelalte legume, dar și usturoiul, sarea și piperul. Se lasă la foc mic timp de zece minute. Roșiile se umplu apoi cu amestecul de legume, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se așează în cuptor, timp de o jumătate de oră, la o temperatură 180 de grade. Preparatul se poate servi ca prânz sau la cină de persoanele care țin post, dar poate fi o garnitură lângă o friptură, potrivit retete.unica.ro.

Un preparat delicios

Ciupercile sunt o bună alegere când vine vorba despre mâncarea de post. Sunt hrănitoare și pot fi preparate în mai multe moduri. Tocănița este prânzul perfect. Aveți nevoie de 500 de grame de ciuperci (champignon, hribi, urechiușe sau pleurotus). Mai aveți nevoie de o ceapă, un ardei gras, puțin suc de roșii, sare, piper și pătrunjel.

Ceapa se căllește până când se rumenește, apoi se adaugă ardeiul. Ciupercile se călesc puțin separat pentru a elimina zeama, iar apoi se toarnă peste compoziție. Se adaugă sare și piper după gust. Se adaugă cu cană sau două de apă și se lasă la fiert. La final se adaugă sucul de roșii și părtunjelul. Puteți pune și puțin usturoi. Prepararea nu durează mai mult de o jumătate de oră. Se poate servi cu mămăligă.