Rețetă de dulceață de gutui, fără fierbere. Ingredientul care îi dă savoarea

Rețetă de dulceață de gutui, fără fierbere. Ingredientul care îi dă savoarea Sursa foto: Youtube

Dulceața de gutui este foarte delicioasă și se prepară foarte ușor. Fructele sunt foarte sănătoase, având numeroase beneficii asupra organismului.

Toamna este sezonul gutuilor, iar fructele se pot servi proaspete sau se pot prepara sub formă de dulceață, gem sau se pot fi coapte la cuptor. Acestea au numeroase beneficii pentru sănătate și vă pot ajuta chiar și în lupta cu kilogramele în plus.

Pentru dulceața de gutui fără fierbere vom avea nevoie de 5 gutui, 5 cm de rădăcină de ghimbir, 1 kg de miere, 1 linguriță de pulbere de scorțișoară și 1 lămâie.

Gutuile se vor spăla bine, după care tăiate în jumătăți, eliminând părțile viermănoase. Acestea se vor da pe răzătoarea mare într-un bol de sticlă sau într-un vas de ceramică, după care se va adăuga ghimbirul dat pe răzătoarea cu găuri mici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețeta perfectă pentru dulceața de gutui fără fierbere

Se va adăuga pulberea de scorțișoară și sucul proaspăt stors de la lămâie, după care mierea și se amestecă bine, până la omogenizare, cu o linguriță de lemn. Vasul unde sunt toate ingredientele va fi acoperit și lăsat între 3 și 5 zile la macerat, fiind amestecat zilnic. Dulceața rezultată va fi pusă în borcane de sticlă, închise ermetic și păstrate în frigider.

Această dulceață poate fi consumată ca atare, poate fi servită pe pâine, pe clătite, ca o miere  sau ca un  sirop. Gutuile își păstrează proprietățile chiar dacă sunt consumate crude, coapte, uscate sau fierte, fiind un adevărat medicament natural pentru ficat, plămâni, inimă și stomac, scrie cristelageorgescu.ro.

Totodată, fructele, folosite sub formă de compot,  reglează tranzitul intestinal și tratează hemoragiile uterine și a hemoroizilor externi. „Gutuile au rol în întărirea inimii, datorită potasiului pe care îl conţin, dar ajută şi la scăderea tensiunii şi a colesterolului, prin substanţele pectice, mai spun medicii specialiști.

Gutuile care sunt ferme şi tari, de culoare galbenă, sunt cele potrivite pentru consum. Gutuile trebuie recoltate doar atunci când sunt galbene în totalitate și sunt tari.