Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv

Fără vize în America. Data la care vor fi eliminate definitiv sursa: arhivă EVZ

Cetățenii români ar putea călători în Statele Unite ale Americii fără să mai aibă nevoie de vize. Schimbarea ar putea apărea cel mai devreme în 2025. Andrei Muraru, ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a vorbit despre această schimbarei.

Fără vize în America

Programul Visa Waiver ar putea fi disponibil pentru cetățenii români în anumite condiții. Astfel, rata de refuz a vizelor ar trebui să scadă sub 3% până la 30 septembrie 2024. Cetățenii cu vize valabile sau expirate în ultimele 48 de luni pot aplica pentru reînnoirea acestora în 2024.

Vize SUA

Sursa fot: Arhiva EVZ

"Există câteva lucruri pe care vrem să le facem în anii următori. Unul dintre ele este ridicarea vizelor. Sunrfoarte optimist că acest lucru se poate întâmpla anul viitor și ar facilita legăturile dintre oameni. Mai mulți oameni de afaceri care să ajungă în România, mai mulți turiști care să ajungă în România și ar fi o nesperată șansă pentru profilul României în regiune", a spus Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Românii, îndemnați să își schimbe documentele de călătorie spre SUA

Potrivit ambasadorului României în Statele Unite, este esențial ca un număr cât mai mare de persoane să aplice pentru reînnoirea vizelor. Acest proces va ajuta la activarea programului Visa Waiver în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vreau să-i încurajez pe români să aplice în număr cât mai mare, pe cei care au avut o viză americană și care expiră în curând să aplice din nou, pentru că beneficiază de această facilitate de a nu mai merge la interviu. (...). Va fi succesul României și succesul românilor.  Deja o companie aeriană a anunțat un zbor direct între România și SUA, începând din iunie, și sunt convins că dacă la finalul lunii septembrie vom avea o veste bună în următoarele luni vor veni și alte companii aeriene și vom avea o creștere semnificativă a numărului de turiști și a investițiilor americane, precum și a comerțului bilateral",  a mai spus acesta.

Andrei Muraru

Sursa foto: Facebook

Vize reînnoite prin email, fără interviu

Reînnoirea vizelor pentru călătoriile frecvente în SUA poate fi posibilă fără interviu, în anumite condiții, prin notificări trimise prin e-mail de către Ambasada SUA în România. Solicitanții noi de viză turistică trebuie să prezinte o serie de documente și să plătească o taxă de peste 850 de lei. Aceștia primesc răspuns pentru cerere în termen de până la 29 de zile calendaristice. Actualul ambasador al României în SUA a fost întrebat recent dacă schimbarea așteptată de români va avea loc în timpul mandatului său.

„Cred că este mai puțin important numele meu și cred că important e ca România să intre în acest club select care astăzi e format din 41 de state din Programul Visa Waiver. Partenerii americani au înțeles cât de serioasă e România, cât de serioase sunt autoritățile române, Guvernul care depune un mare efort și Ambasada SUA de la București.”, a explicat diplomatul.