Demisie la Antena 1. Acuzații de discriminare lansate de o cunoscută știristă

Demisie la Antena 1. Acuzații de discriminare lansate de o cunoscută știristă Sursa foto: Antena 1/Facebook

O cunoscută jurnalistă de la Antena 1 și-a anunțat demisia de la pupitrul știrilor. Aceasta spune că nu poate accepta să i se reproșeze anumite lucruri care nu țin de ea și, mai mult, nu e de acord să fie mutată de pe programul stabilit inițial prin contract.

În ultima perioadă, Laura Nureldin a fost mutată în diferite sloturi orare pentru a evalua interesul publicului pentru program. Această decizie a trustului nu a putut fi acceptată de jurnalistă, mai ales că, spune ea, nu așa s-a stabilit când a semnat contractul.

Laura Nureldin pleacă de la Antena 1 după patru ani

Laura Nureldin are o carieră vastă în televiziune, acumulând peste două decenii de experiență.

A activat în diverse roluri, de la editor și realizator la moderator și prezentator de știri, lucrând la televiziuni precum Realitatea TV, N24, The Money Channel, TVR 1 și Antena 3. De asemenea, este autoarea cărților „Regii Timpului” și „Demoni”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din iulie 2020, Laura Nureldin s-a alăturat echipei de la Observator, Antena 1, prezentând jurnalele de prânz din weekend.

Pe lângă prezentarea știrilor, a realizat și materiale speciale și interviuri pentru emisiunea Observator, fiind implicată și în ediții speciale.

Laura Nureldin

Sursa foto: Laura Nureldin/ Facebook

Jurnalista a considerat inacceptabilă retragerea sa de pe ecran în mod repetat pentru a testa performanța programului și schimbarea constantă a segmentelor, deși înțelegerea inițială era că va fi gazda jurnalelor de prânz din weekend.

Nu pot privi altfel decât ca pe o vendetă personală situația în care sunt pusă din nou – impunerea unui jurnal pe care l-am refuzat constant, cel de ora 19.00 din weekend, doar pentru a-mi fi imputate apoi rezultatele slabe ale acestuia – care nu depind numai de prezentator, oricine ar fi el, ci de un cumul de factori pe care l-am semnalat în repetate rânduri”, a menționat jurnalista de la Antena 1.

Jurnalista acuză că i s-a aplicat un tratament diferențiat

Mai mult, jurnalista de la Antena 1 a dat de înțeles că pleacă și din cauza unei antipatii pe care o persoană din interiorul trustului o resimte de ea, iar asta a primat înaintea profesionalismului cu care ea a lucrat.

Pentru mine, faptul că antipatia pe care o persoană o resimte față de mine (n-aș vrea să folosesc cuvântul „discriminare”) primează în fața profesionalismului este o premieră amară în 22 de ani de televiziune. Dar, la urma urmei, Observator este „despre oameni”. Poate că va ajunge și „așa cum trebuie să fie”.

Din toate punctele de vedere”. Din luna mai voi părăsi echipa Observator”, și-a explicat jurnalista decizia în demisia depusă în urmă cu două zile, potrivit Cancan.

Plecarea acesteia vine după ce și Irina Ursu, prezentă tot pe jurnalul de weekend, a plecat în urmă cu ceva timp, dup un an jumătate la Antena 1.

Jurnalista, venită de la Pro TV, a declarat că nu se mai regăsește în proiectul Observator și nu mai resimte bucuria de a apărea în fața oamenilor.

Irina Ursu

Sursa foto: Facebook/ Irina Ursu

Nu mă mai regăsesc în acest proiect. Deloc. Cine mă cunoaşte, ştie că sunt un om ambiţios, care nu se dă bătut şi care, cu cuvinte potrivite, poate face şi învăţa orice. Şi cu toate acestea am renunţat, pentru că nu am reuşit să ies din haina veche şi să îmbrac uniforma nouă. Cred că această meserie este despre energie. În faţa dumneavoastră, suntem energie.

Am considerat că dacă nu mai simţi bucurie când vii în faţa oamenilor, mai bine te retragi, pentru că voi, cei care ne priviţi, meritaţi la TV oameni care să fie conectaţi 100% şi să emane acea bucurie a comunicării prin toţi porii”, a scris aceasta pe Facebook la plecarea de la Antena 1.