Evenimentul Zilei > International > Rețea internațională de proxeneți, destructurată. Cu cât erau vândute tinerele românce
Rețea internațională de proxeneți, destructurată. Cu cât erau vândute tinerele românce

Rețea internațională de proxeneți, destructurată. Cu cât erau vândute tinerele românce

O echipă de lucru formată din agenți de poliție din Spania, România, Elveția, Republica Cehă și Regatul Unit, coordonată de Eurojust și în colaborarea Europol, au destructurat o rețea internațională de proxeneți care exploatau femei de naționalitate română. Aceasta acționa în zonele Valencia și Girona, din Spania.

Pentru a nu ridica suspiciuni, liderii organizației mutau frecvent victimele în teritoriu și le vindeau printre membrii grupului infracțional pentru sume apropiate de 6.000 de euro, potrivit Direcției Generale a Poliției.

Fetele, înșelate prin metoda „lover boy”, au fost transferate în diferite țări ale Uniunii Europene, cum ar fi Spania, Italia, Regatul Unit, Republica Cehă, Elveția, Danemarca și Germania, pentru a practica prostituția în cluburi și pe drumurile publice.

În urma operațiunii coordonate în Spania, România și Cehia, au fost arestate paisprezece persoane, șapte în Spania și șapte în România, iar zece femei au fost eliberate, șase dintre ele în Spania și patru în România.

Organizația folosea așa-numita metodă „lover boy”, care constă în atragerea femeilor care stabilesc o relație sentimentală cu scopul de a crea o mare dependență. Femeile „credeau că nu pot trăi fără exploatatorii lor și au îndurat exploatarea, umilința și agresiuni de tot felul”.

Femeile au fost transferate din România în diferite țări ale Uniunii Europene, unde au fost obligate să practice prostituția în cluburi și pe drumurile publice.

În Spania, organizația a încercat să integreze noi proxeneți pentru a atrage mai multe femei și pe care să aplice o taxă zilnică pentru prostituție în cluburi și zone de influență, în principal în provinciile Valencia și Girona.

Sumele mari de bani obținute din prostituție au fost „albite” prin intermediul unor companii fictive destinate achiziției de bunuri imobiliare (case și terenuri), vehicule de lux și accesorii (ceasuri și bijuterii), prin deschidere conturilor curente, consum de droguri și jocuri de noroc .

Agenții au descoperit că organizația desființată tranzacționează femei, demonstrându-și „proprietatea” prin achiziționarea cu aproximativ 6.000 de euro de la proxeneții lor anteriori.

Operațiunea poliției s-a încheiat cu unsprezece percheziții la domiciliu – șase în România și cinci în Spania – și două descinderi în cluburi, una în Cehia și una în România.

În același timp, au fost sechestrați peste 5.000 de euro în numerar, cinci vehicule de ultimă generație, bijuterii de valoare, arme albe, mai multe telefoane mobile și diverse documente, scrie ziarulromanesc.es.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: