Reguli noi în Spitale | VIDEO

Reguli noi în Spitale | VIDEO

Spitalele sunt obligate de luni să aplice noile reguli cu privire la internare. Astfel, toţi pacienţii aflaţi în stare critică vor fi obligatoriu internaţi.

Conform noii proceduri, dacă în anumite secţii nu sunt locuri, bolnavii vor primi paturi în alte secţii, dar vor fi ingrijiţi de medicii de specialitate. Managerii spitalelor spun însă că e foarte greu să aplice noul regulament din cauza lipsei de spaţiu.

Managerii de spital trebuie să se asigure că au zilnic 5 la sută din paturi libere pentru  urgenţe, conform regulamentului. Pentru a se conforma, medicii de la Spitalul Floreasca au alocat înca trei camere pentru Unitatea de Primiri Urgenţe. Adică, încă opt paturi. Chiar şi în aceste condiţii, spaţiul este prea mic în unele zile. 

Ordinul Ministerului Sănătăţii prevede ca în cazul în care pacientul este examinat de medici de la secţii diferite, şi niciunul nu doreşte internarea, specialistul de gardă de la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU) are ultimul cuvânt. Acesta internează obligatoriu bolnavul într-una din secţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Spitalele mai au doar câteva zile pentru a se conforma în totalitate noilor reguli. Ministerul Sănătăţii a anunţat că va începe peste câteva zile controale în spitale, pentru a vedea dacă medicii s-au conformat cerinţelor.

Reporterii de la jurnalul Kanal D au realizat un reportaj la Spitalul Floreasca, luni, în prima zi cu noile reguli.