Refuzat de Antonescu, Ponta dă vina pe lege cu privire la interdicția de colaboare a USL

Refuzat de Antonescu, Ponta dă vina pe lege cu privire la interdicția de colaboare a USL

După ce Crin Antonescu a spus public că PNL nu își va trece în statut o interdicție de colaborare cu PDL, așa cum anunțase Victor Ponta, liderul PSD a dat-o și el la întors. Într-un interviu acordat România TV, acesta a explicat că cele trei partide care formează USL nu pot introduce în statut o interdicție expresă de colaborare cu Traian Băsescu sau PDL din cauza unor dificultăți de ordin juridic.

"Avea dreptate Crin pentru că nu poţi să pui un nume propriu, numele lui Traian Băsescu, în statut. Însă o declaraţie politică adoptată de către Congres nu poţi să o schimbi decât tot în Congres. Era imposibil din punct de vedere juridic să pui în statut numele unei persoane", a spus Victor Ponta, precizând că acest subiect nu demonstrează existenţa unor tensiuni în USL sau a unor divergenţe de opinie dintre el şi Crin Antonescu.  "Suntem pe aceeaşi direcţie, dar tragem fiecare în adversarul pe care îl avem în mod direct (...) De când suntem în USL, auzim în fiecare zi de la cineva de la Putere cum o să ne despărţim", a mai spus Ponta, precizând că şi cele 15 puncte la care s-a referit la învestirea guvernului Ungureanu vor fi reluate de către USL la Congresul comun al partidelor componente din 7 aprilie. Totodată, Victor Ponta a susținut, din nou, că Ungureanu i-ar fi spus la telefon că ar dori să o schimbe pe Roberta Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor, dar nu poate.  "Nu, n-am tras eu o concluzie, dar nu cred că oamenii politici trebuie să povestească la televizor ce au spus la telefon", a mai spus Ponta. Citiţi  şi:

  • Planul B al USL: O interdicție expresă privind colaboarea cu PDL
  • Schimb de replici între Victor Ponta şi Crin Antonescu
  • Victor Ponta, ironizat de Crin Antonescu pentru telefonul lui Mihai Răzvan Ungureanu: E un progres al telecomunicaţiilor. Poate se simţeau mai apropiați
  • Războiul rece dintre Crin Antonescu şi Victor Ponta
  • Se încing spiritele între Victor Ponta şi Crin Antonescu