Evenimentul Zilei > Actualitate > Record de turiști pe litoral. Week-end agitat, cu restricții ignorate și cluburi amendate
Record de turiști pe litoral. Week-end agitat, cu restricții ignorate și cluburi amendate

Record de turiști pe litoral. Week-end agitat, cu restricții ignorate și cluburi amendate

Peste 200.000 de turiști s-au distrat pe litoral, în cel mai aglomerat week-end al sezonului estival, în timp ce impresionante echipe de control au luat la rând stațiunile, verificând modul în care se respectă măsurile de protecție anti-Covid, valoarea totală a amenzilor date fiind tot un record, aproape 300.000 de lei.

Weekendul s-a suprapus cu sărbătorirea zilei de Sfânta Maria și, de aceea, cuvântul de ordine, noaptea trecută, pe litoral, a fost distracția. Petrecerile s-au ținut lanț. În mai toate stațiunile, dar mai ales la Mamaia, Costinești, Vama Veche, petrecerile au ținut până la închiderea teraselor și a cluburilor, la ora 23,00, când prin preajmă și-au făcut apariția mașinile de poliție. Mulți turiști au uitat de măsurile de protecție sau de distanțarea fizică, iar șefii teraselor sau cluburilor în care se petrecea au fost amendați drastic pentru că nu au atras turiștilor atenția pentru respectarea restricțiilor.

Poliția de pe litoral informează că peste 360 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor de control „au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța”. Au fost verificate 200 de firme și au fost aplicate185 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei, alte 30 firme au primit amenzi de peste 80.000 de lei.

Astfel, în stațiunea Mamaia, polițiștii au controlat trei cluburi ai căror patroni care nu au luat măsurile de protecție sanitară și nu au impus distanțarea fizică în incinta unităților. Pe imaginile surprinse chiar de petrecăreți se vede clar că nimeni nu poartă mască, iar tinerii dansează umăr lângă umăr, se bucură de șampanie și artificii. Nimeni nu conștientizează pericolul infectării cu noul coronavirus și numărul uriaș de îmbolnăviri din ultima perioadă.

Cei trei șefi de cluburi au fost amendați cu valoarea totală de 15.000 de lei și, pentru că polițiștii nu pot da clienții afară, le-au pus în vedere patronilor să reducă numărul clienților excedentari. A urmat un alt control, după o oră, și pentru că doi dintre șefii de club ignoraseră recomandarea polițiștilor au fost sancționați cu altă amendă în valoare totală de 20.000 de lei.

În stațiunea Costinești, polițiștii au găsit un club și o terasă unde turiștii petreceau fără a respecta vreo restricție. Proprietarii au fost amendați cu 16.000 de lei. Iar la Vama Veche,  tinerii fără prejudecăți și inhibiții au dat starturi la petreceri înainte de lăsarea întunericului. Au dansat la terase, pe plajă sau pe aleile din fața cluburilor. Puțini au fost cei care au purtat măști și nici vorbă de distanțare fizică. Șeful unui club a fost sancționat, de aceea, cu amenda maximă de 10.000 de lei.

Plajele din stațiunile estivale sunt pline ochi, turiștii stau la soare și se avântă în valuri deși salvamarii au arborat steagul roșu, care interzice scăldatul în mare. Vântul puternic și curenții de adâncime au creat valuri periculoase. Un tânăr, de 18 ani, din Prahova,  a dispărut, seara trecută în mare, la Eforie, fiind căutat și duminică dimineața de către pompieri. Tot din cauza vântului puternic, dar și a unui scurt circuit, o terasă de pe plaja din Constanța a fost mistuită de flăcări, duminică noaptea, într-un incendiu care a distrus-o pe o suprafață de 1000 meti pătrați. Nu au fost victime.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.