Recapitalizare: UniCredit vinde acţiuni în valoare de 7,5 miliarde de euro

Recapitalizare: UniCredit vinde acţiuni în valoare de 7,5 miliarde de euro

În căutare de bani pentru recapitalizare, grupul bancar italian UniCredit ar urma să aprobe, astăzi, vânzarea unui pachet de acţiuni în valoare de 7,5 miliarde de euro, potrivit unor surse din interiorul băncii citate de Bloomberg.

UniCredit îşi va prezenta, astăzi, rezultatele pe trimestrul al treilea precum şi un plan strategic. Faptul că grupul are nevoie de noi capitaluri în valoare de 7,38 miliarde de euro pentru a îndeplini noile standarde europene, în urma testelor de stres derulate de Autoritatea Bancară Europeană, nu este o noutate.

Potrivit surselor citate, comitetul strategic al băncii a recomandat deja ca fondurile necesare recapitalizării să se facă prin vânzarea de acţiuni în valoare de circa 7,5 miliarde de euro.

Până acum, UniCredit a strâns şapte miliarde de euro în ultimii trei ani şi a apelat la două operaţiuni de majorare de capital, inclusiv o vânzare de acţiuni şi o vânzare de bonduri convertibile.

Ne puteți urmări și pe Google News

7,6% din acţiunile UniCredit sunt deţinute de Banca Centrală şi Fondul suveran de investiţii din Libia, însă pachetul este îngheţat de comunitatea internaţională.

UniCredit Group este cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa, fiind prezent şi în România. Divizia locală, UniCredit Ţiriac Bank, a înregistrat anul trecut un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro), în scădere cu aproximativ 48% faţă de 2009, pe fondul creşterii provizioanelor, iar veniturile operaţionale au avansat cu 8%, până la 1,363 miliarde lei.