Răducu Mazăre a pus SRI la treabă: e nevoie de mega-experţi care să afle cine-i vitezomanul cu "194 la oră" de pe autostradă

Răducu Mazăre a pus SRI la treabă: e nevoie de mega-experţi care să afle cine-i vitezomanul cu "194 la oră" de pe autostradă

Prinţişorul e student în Anglia, la volanul Jaguarului prins pe radar a fost scos la înaintare un prieten al acestuia, iar autorităţile române se dau de ceasul morţii să afle adevărul. Poliţia Rutieră şi Serviciul Criminalistică nu s-au putut pronunţa, acum s-a cerut ajutorul Serviciului Român de Informaţii.

Pentru că Răducu Mazăre a contestat amenda după ce-a fost prins de radar cu 194 km/h pe Autostrada Soarelui, SRI va face o expertiză care să lămurească dilema: trebuie suspendat sau nu permisul "prinţişorului" Constanţei?

Filmarea a fost realizată pe 22 august la km 49, pe A2, iar pe radar s-a văzut gonind Jaguarul lui Răducu Mazăre, fiul primarului Constanţei. Pentru că soarele bătea în parbrizul maşinii din care s-a făcut înregistrarea, poliţiştii cer SRI să clarifice imaginea pentru a se lămuri cine se afla la volan. Mazăre jr. susţine că la volan se afla un prieten de-al său.

Versiunea prinţişorului este inedită: el susţine că până la km 49, moment în care maşina a fost surprinsă de radar, la volan se afla amicul său. Apoi, acestuia i s-a făcut rău şi au făcut schimb de locuri, începând să conducă Răducu Mazăre. Prietenul devotat a susţinut acelaşi lucru, astfel că Poliţia Rutieră i-a suspendat acestuia permisul de conducere, şi nu fiului primarului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ancheta a continuat, poliţiştii au mai verificat o dată înregistrarea, dar nu s-au putut edifica, apoi au transmis imaginile la Criminalistică dar nici aceştia n-au putut da un răspuns avizat, aşa că acum se cere sprijinul Serviciului Român de Informaţii, care dispune de aparatură performantă pentru astfel de cazuri.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru Mediafax că, fiind vorba despre o anchetă în curs, instituţia pe care o reprezintă nu poate nici să confirme şi nici să infirme faptul că verifică imaginile respective. În cursul lunii iulie, Răducu Mazăre mai fusese prins o dată depăşind viteza legală pe Autostrada Soarelui, fiindu-i suspendat carnetul. Atunci depusese însă o contestaţie în instanţă, permisul fiindu-i restituit până la finalizarea dosarului în justiţie.

Acum, Răducu Mazăre este student în Anglia, în timp ce autorităţile române depun mari eforturi să rezolve spinoasa problemă a suspendării permisului unui vitezoman pe autostradă.