Evenimentul Zilei > Sport > Răzvan Burleanu atacă Liga Profesionistă de Fotbal. Subiectul care a declanșat scandalul
Răzvan Burleanu atacă Liga Profesionistă de Fotbal. Subiectul care a declanșat scandalul

Răzvan Burleanu atacă Liga Profesionistă de Fotbal. Subiectul care a declanșat scandalul

Răzvan Burleanu s-a plâns pentru că n-a fost informat de LPF despre introducerea VAR în campionatul intern

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, i-a atacat pe oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal. Șeful de la „Casa Fotbalului” este nemulțumit pentru că nu a fost informat de introducerea VAR, în Liga I, din sezonul viitor. Burleanu a spus că este circumspect în privința resurselor pe care le au cei de la LPF pentru acest proiect.

„Am rămas foarte surprins de comunicatul LPF. În mod normal, ar fi trebuit să ne informeze şi pe noi că a reuşit să găsească resursele financiare pentru VAR, dar în acelaşi timp să corecteze o greşeală care am văzut că s-a strecurat în comunicatul de presă al FRF. Și anume că acest sistem va fi testat în playoff-ul şi playout-ul competiţiei.

Ceea ce este cel mai important în implementarea tehnologiei VAR e să nu ai întârzieri foarte mari. După ce ne-am asumat acest proces, ne vom asigura şi de implemetarea lui. Adică în niciun caz nu suntem dispuşi să investim – și o vom face – în pregătirea arbitrilor, iar în vară să avem surpriza că LPF nu are resursele financiare. Că altfel nu putem noi să justificăm noi, ca Federaţie, nişte resurse financiare pe care le-am alocat deja, undeva la 50-60.000 de euro.

Sunt trei părţi implicate în acest protocol, FRF, AIFAB şi FIFA. LPF nu există în acest protocol. Singurul rol al LPF-ului este să se asigure în vara anului următor, ba chiar mai devreme, că are bani. Altfel spus, până în primăvară trebuie să identifice foarte clar sursele de finanţare.

Primele meciuri care pot beneficia de VAR vor fi în noul sistem competiţional. Nu vom agrea să avem doar anumite meciuri care să beneficieze de sistemul VAR. Dacă se va implementa, toate meciurile trebuie să beneficieze de acest sistem”, a spus Burleanu la Telekom Sport.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: