Banda celor şapte hoţi care au terorizat Ilfovul, capturată

Banda celor şapte hoţi care au terorizat Ilfovul, capturată

Zeci de locuinţe din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi au fost scotocite, azi dimineaţă, de o adevărată armată de poliţişti şi jandarmi aflaţi în căutarea unei grupări de tâlhari care băgase spaima în locuitorii din mai multe localităţi ilfovene.

Acţiunea de proporţii a poliţiştilor din Ilfov a vizat 28 de locuinţe în care se ascundeau hoţii ori erau ascunse bunurile furate de aceştia. Aşa cum a declarat pentru EVZ subinspectorul Claudia Burada, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov, la acţiune au participat peste 200 de oameni ai legii din care 100 de poliţişti, şase echipaje de jandarmi şi patru echipaje ale forţelor speciale de intervenţie ale Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). "Au fost aduse la audieri 23 persoane suspectate de furt sau complicitate la furt", ne-a explicat subinspectorul Burada.

Grup de recidivişti Aşa cum ne-au declarat anchetatorii, autorii furturilor erau şapte indivizi certaţi cu legea de multă vreme. Printre ei, Iulian Zoiceanu, de 20 de ani, din Găneasa-Ilfov, care provine dintr-o familie renumită pentru desele condamnări pentru furturi. Alături de alţi doi "aghiotanţi" din aceeaşi localitate, Florin Călăraşu, 28 de ani, şi Costel Mitea, 32 de ani, Zoiceanu a strâns un grup de recidivişti, aleşi "pe sprânceană", cu condamnări la activ sau proaspăt ieşiţi din închisoare şi a început să dea spargeri şi să tâlhărească. Din luna iulie şi până în octombrie, poliţiştii au înregistrat furturi pe raza judeţului Ilfov, în localităţile Brăneşti, Găneasa, Piteasca şi Cozieni, dar şi pe raza Municipiului Bucureşti şi a Judeţului Călăraşi. Bilanţ: 20 furturi şi tâlhării Membrii grupării sunt suspectaţi de săvârşirea a 20 de infracţiuni contra patrimoniului: furturi din locuinţe permanente, sau aflate în construcţie, autoturisme şi tâlhării. Aceştia pătrundeau în locuinţe atunci când proprietarii nu erau acasă, în general prin forţarea ferestrelor. "Forţau geamurile termopan, în general. Vizau casele locuite. Bunurile furate erau duse apoi la alte persoane care le valorificau", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov. Hoţii puneau mâna pe orice putea fi transformat în bani şi vizau chiar şi locuinţele aflate în construcţie. Pe acestea le "atacau", de obicei, la sfârşit de săptămână sau seara, la finalul zilei de lucru, şi luau unelte şi materiale folosite în construcţii. Totodată, tâlhăriile le comiteau în special în zone necirculate, neiluminate. Victimele erau ameninţate şi deposedate de bijuterii, telefoane mobile şi bani. La un pas de închisoare În urma percheziţiilor efectuate azi dimineaţă, au fost găsite mai multe bunuri, susceptibile a proveni din furturi precum şi obiecte folosite la comiterea acestora. Poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit identificarea şi probarea activităţii infracţionale a celor şapte membrii ai bandei, originari din localităţile Găneasa şi Brăneşti, judeţul Ilfov. La ora transmiterii acestei ştiri, toate cele 23 de persoane erau audiate la sediul IPJ Ilfov. "Printre acestea se numără şi presupuşii complici. Practic, de când sunt pe urmele lor, din luna iulie, poliţiştii au stabilit că autorii, după ce comiteau faptele, transportau bunurile la diferite persoane cunoscute aflate în alte localităţi decât cele în care s-au săvârşit faptele", a mai adăugat subinspectorul Burada. La finalizarea audierilor, urmează să fie dispuse măsuri legale, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.