Rafael Nadal a câștigat Australian Open! A cucerit întregul turneu

Rafael Nadal a câștigat Australian Open! A cucerit întregul turneu Sursa: arhiva EVZ

Rafael Nadal l-a învins, duminică, 30 ianuarie, pe Daniil Medvedev într-o finală epică la Australian Open!

Nadal VS. Medvedev Australian Open 2022. Rafael Nadal l-a învins pe Daniil Medvedev, în 5 ore și 24 de minute. A câștigat astfel al doilea său titlu la Australian Open și a ridicat trofeul record de 21-lea Grand Slam.

Rafael Nadal l-a învins pe Medvedev 

Mulțimea înnebunește când Nadal se îndreaptă spre linia de fund și se desfășoară un alt raliu terifiant - se apără, apoi își deschide umerii când are ocazia, iar acesta face 15-0... apoi marchează 30-0!

Ne puteți urmări și pe Google News

„A REUȘIT! RAFAEL NADAL A REUȘIT!”, reacționează mulțimea.

În cele din urmă, Rafael Nadal l-a învins pe Daniill Medvedev cu 2-6,6-7,6-4,6-4,7-5 într-un meci de cinci seturi și a cucerit al doilea titlu la Australian Open. Acesta este, de asemenea, al 21-lea său titlu de Mare Campionat, devenind primul bărbat care reușește să obțină un astfel de record.

Reacția câștigătorului Australian Open 2022

Nadal ș-a felicitat pe Medvedev și este sigur că va câștiga, la rândul său, câteva astfel de turnee de-a lungul carierei sale. El a vorbit despre unul dintre cele mai emoționante meciuri din cariera sa, spunând că este o onoare să fi împărțit terenul cu adversarul său.

„Este greu de vorbit”, a spus Medvedev, apoi a râs de cât de „nebun” este Nadal, felicitându-l pe el și echipa sa.

Nadal a spus că nu era sigur că va ajunge într-o astfel de etapă. Și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul pe care l-a primit, mulțumindu-i familiei sale pentru ajutorul acordat în cele 18 luni dificile și mai apoi „tuturor la care se poate gândi”.

„Nu voi minți, am avut o noapte agitată aseară, dar se pare că plâng... Am lacrimi în ochi” - Nadal ridică trofeul. „Ce lume!”, a reacționat sportivul.

S-a întrebat dacă acesta va fi ultimul său Open al Australiei, dar Nadal este plin de energie și nu se poate abține să ia mâna de pe trofeu, iar vârful degetelor sale se oprește pe mâner. Este o imagine frumoasă, relatează The Guardian.