Evenimentul Zilei > Actualitate > Răducioiu, despre Mutu: „A trișat de fiecare dată la națională!”
Răducioiu, despre Mutu: „A trișat de fiecare dată la națională!”

Răducioiu, despre Mutu: „A trișat de fiecare dată la națională!”

Florin Răducioiu, fost star al tricolorilor la Cupa Mondială din 1994, revine cu acuze dure la adresa lui Adrian Mutu, liderul actualei generații de fotbaliști români.

Mutu a fost un pariu hazardat al președintelui Cesenei, Igor Campedelli”, a afirmat, din start, Florin Valeriu Răducioiu, în interviul acordat pentru „La Voce di Romagna”.
Apoi a continuat: „De câte ori îl văd marcând în Serie A, pentru mine e un vis împlinit. Fotbalul românesc a dispărut la nivel european, ca să nu mai vorbim la nivel mondial. Adrian e mândria unei națiuni întregi: e unul dintre puținii rămași…unul dintre aceia care au reușit în fotbalul italian. Iar pentru noi, Il Calcio e un mit. Dar Mutu e un fotbalist imatur, campion negativ și la națională. Nu e în stare să aibă un comportament de adevărat lider pe termen lung. România pierde cu 5-0 în fața Serbiei; răspunsul lui Mutu a fost să meargă la o petrecere! Acesta e jucătorul în care a investit Cesena, în jurul căruia a construit echipa.
„La Mutu e o chestiune de cultură personală. Îți trebuie personalitate și un anumit grad de modestie pentru a intra în rolul de lider al unei echipe provinciale. Mutu nu are niciuna dintre aceste caracteristici. Nu e un Hagi sau Baggio”, mai spune Răducioiu, stabilit în prezent la Brescia.
„E nevoie de o perioadă de adaptare, dar apoi, măreția unui adevărat campion iese în evidență. Lui Adrian i s-a cerut asta la națională, însă el a trișat de fiecare dată”, a încheiat „Marele Blond”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: