Evenimentul Zilei > International > Putin şi-a pierdut răbdarea şi A DAT ORDINUL care a generat ALERTA NATO. Milioane de soldaţi sunt ÎN AŞTEPTARE
Putin şi-a pierdut răbdarea şi A DAT ORDINUL care a generat ALERTA NATO. Milioane de soldaţi sunt ÎN AŞTEPTARE

Putin şi-a pierdut răbdarea şi A DAT ORDINUL care a generat ALERTA NATO. Milioane de soldaţi sunt ÎN AŞTEPTARE

Rusia condusă de președintele Vladimir Putin ia unele măsuri care pot provoca panică la nivel internațional, în mijlocul unui scandal care se învârte în jurul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal, în marea Britanie. Conflictul dintre Londra și Moscova a crescut din ce în ce mai mult, ajungându-se la acuzații grave și la expulzarea diplomaților ruși din Marea Britanie pe care administrația îi vedea drept „agenți operativi nedeclarați”. Tensiunile sunt în creștere în fiecare zi, dar armata lui Putin nu ezită să se pregătească pentru cel ma negru scenariu.

Soldații lui Putin ar fi început, brusc, „exercițiile de război”, printr-o „verificare surpriză de pregătire pentru conflict”. Exercițiile s-ar fi petrecut în districtele centrale și estice ale Federației, potrivit Daily Star.

 

Companiile media din Rusia au relatat că este vorba de practicarea „mișcărilor în teritorii nefamiliare” și „controlarea grupurilor armate”, conform unor surse.

Cele două districte se întind de la granița cu Mongolia la cea cu Kazahstan și, respectiv, granița estică a Federației la Oceanul Pzcific și cea cu China. Aici se desfășoară efectivul de aproape trei milioane de soldați pe care Putin îl are la dispoziție.

Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiţi, la data de 4 martie, în stare inconştientă pe o bancă lângă un centru comercial din Salisbury şi de atunci se află în stare critică.

De atunci, tensiunile au fost într-o continuă creștere între Rusia și Marea Britanie, în timp ce anchetatorii din insule încearcă să determine cine este vinovat pentru această faptă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.