Soldații lui Putin ar fi început, brusc, „exercițiile de război”, printr-o „verificare surpriză de pregătire pentru conflict”. Exercițiile s-ar fi petrecut în districtele centrale și estice ale Federației, potrivit Daily Star.

 

Companiile media din Rusia au relatat că este vorba de practicarea „mișcărilor în teritorii nefamiliare” și „controlarea grupurilor armate”, conform unor surse.

Cele două districte se întind de la granița cu Mongolia la cea cu Kazahstan și, respectiv, granița estică a Federației la Oceanul Pzcific și cea cu China. Aici se desfășoară efectivul de aproape trei milioane de soldați pe care Putin îl are la dispoziție.

Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiţi, la data de 4 martie, în stare inconştientă pe o bancă lângă un centru comercial din Salisbury şi de atunci se află în stare critică.

De atunci, tensiunile au fost într-o continuă creștere între Rusia și Marea Britanie, în timp ce anchetatorii din insule încearcă să determine cine este vinovat pentru această faptă.