Faptul că Vladimir Putin a fost invitat la căsătoria şefei diplomaţiei austriece a suscitat deja săptămâna trecută consternare din partea presei şi a opoziţiei austriece, care au evocat prejudiciile pe care le-ar putea cauza imaginii de neutralitate a acestei ţări, în plină preşedinţie a Consiliului UE.

 

În cadrul emisiunii „100 de minute” Alessandra Stoicescu și invitații săi au dezbătut acest subiect

 

Fostul director al SIE, Cătălin Harnagea a declarat că „Nu este o surpriză ce s-a întâmplat că președintele Rusiei a avut o haltă în Austria, fiindcă cele două partide care conduc în acest moment Austria – sunt extrem de multe informații, și în presa americană și din alte părți – că au fost finanțate și sunt susținute de Putin”.

 

Europarlamentarul Norica Nicolai a puncat că „Este, după știința mea, prima prezență ostentativă publică a lui Putin la un eveniment privat. De acolo pleacă la Berlin – vizita era dinainte anunțată. Nu se dădeau foarte multe elemente în presa germană cu privire la motivul vizitei și agenda ei, dar Putin a vrut să dea foarte clar un semnal Europei: atât controlez!”