Evenimentul Zilei > International > Putin îi lasă pe ruși FĂRĂ BĂUTURĂ
Putin îi lasă pe ruși FĂRĂ BĂUTURĂ

Putin îi lasă pe ruși FĂRĂ BĂUTURĂ

Începutul noului an nu aduce vești bune pentru multe dintre restaurantele, barurile și cafenelele din Rusia. Potrivit noilor reglementări, localurile trebuie să raporteze sursa de achiziție a băuturilor și prețul de achiziție.Începutul noului an nu aduce vești bune pentru multe dintre restaurantele, barurile și cafenelele din Rusia. Potrivit noilor reglementări, localurile trebuie să raporteze sursa de achiziție a băuturilor și prețul de achiziție.

Măsura a fost luată ca urmare a embargoului impus de Moscova la anumite produse import, fiind un răspuns la sancțiunile internaționale decretate de Occident, conform reporterntv.ro.

Însă, patronii sperau ca aceasta să fie valabilă de la mijlocul anului, în contextul în care doar 10% dintre aceștia se declară pregătiți să aplice noile reglementări.

Astfel, ei trebuie să aleagă dacă întrerup vânzărea de produse alcoolice sau continuă ca până acum, cu riscul de a rămâne fără licență.

Vicepremierul rus a lăsat să se înțeleagă că până la 1 aprilie 2016 nu se vor aplica amenzi celor care nu se pot adapta noilor reglementări.