Evenimentul Zilei > International > Putin face afirmații surprinzătoare! Face Moscova curte Europei?
Putin face afirmații surprinzătoare! Face Moscova curte Europei?

Putin face afirmații surprinzătoare! Face Moscova curte Europei?

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că dorinţa Uniunii Europene de a fi independentă şi suverană în ceea ce priveşte apărarea este una naturală.

Europa este o entitate economică puternică, o uniune economică puternică şi este chiar natural să vrea să fie independentă, autosuficientă şi suverană în ceea ce priveşte apărarea şi securitatea”, a declarat Putin, prezent la comemorările de la Paris.

O bună discuție cu Trump

Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că a purtat o conversaţie ”bună” cu omologul său american Donald Trump, duminică, la Paris, în marja comemorărilor sfârşitului Primului Război Mondial.

 

Da”, a răspuns Putin când a fost întrebat de un jurnalist dacă a reuşit să discute cu Trump, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti.

 

Bună”, a adăugat preşedintele rus, întrebat cum a fost această conversaţie. Însă el nu a precizat care a fost conţinutul acestei discuţii.

 

Potrivit unui purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cei doi lideri au convenit să se întâlnească în vederea unei discuţii mai detaliate în marja summitului G20, prevăzut la sfârşitul lui noiembrie în Argentina.

 

O întâlnire între preşedintele rus şi preşedintele american, cu ocazia acstor evenimente în centrul cărora se află centenarul armistiţiului era incertă.

 

Vladimir Putin a anunţat anterior că este ”pregătit de dialog” cu Statele Unite, care şi-au anunţat intenţia de a se retrage din cadrul Tratatului INF care interzice rachetele nucleare cu rază intermediară de acţiune, încheiat cu URSS-ul în timpul Războiului Rece.

 

Aproximativ 70 de şefi de stat şi de guverne – inclusiv preşedintele american, rus şi român Klaus Iohannis – au comemorat duminică, la Arcul de Triumf de la paris centenarul armistiţiului din 1918.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: