Evenimentul Zilei > Actualitate > Pumn de oţel în mănuşă de catifea
Pumn de oţel în mănuşă de catifea

Pumn de oţel în mănuşă de catifea

Viasat History prezintă, de la ora 19.00, documentarul "Secretele istoriei: Regina virgină", venind cu amănunte despre viaţa personală a Elisabetei I.

Ultimul monarh al dinastiei Tudor, Elisabeta I a fost regină a Angliei şi a Irlandei timp de 45 de ani. Domnia ei a rămas în istorie sub numele de era elisabetană sau epoca de aur, fiind marcată de sporirea puterii Angliei pe plan mondial.
Fiică a temutului Henric al VIII-lea, Elisabeta a crescut într- o lume plină de intrigi şi comploturi, ceea ce a făcut-o precaută şi bănuitoare. Se pare că asta i-a fost de folos după ce, la doar 25 de ani, i s-a încredinţat soarta unei ţări sărăcite de războaie.
Întrebări şi mituri
Considerată o legendă încă din timpul vieţii şi respectată pentru extraordinarele ei realizări şi decizii, viaţa ei personală continuă să ridice semne de întrebare. Realizatorii programului speră să răspundă la: Cine a fost "regina virgină"? De ce nu s-a căsătorit niciodată?
A fost oare implicată, aşa cum au crezut mulţi contemporani, în misterioasa moarte a soţiei celui mai perseverent peţitor al ei? Ascundea un secret care a determinat- o să interzică să i se facă autopsie? Acum, la peste 400 de ani după moartea ei, cercetătorii pornesc în căutarea răspunsurilor.
În această investigaţie criminalistică modernă, experţii investighează viaţa reginei Elisabeta, decodificând indiciile găsite în rapoarte de autopsie, artefacte din copilăria ei, scrisori sau poeme scrise de apropiaţii reginei şi portrete ale acesteia.
Filmul examinează noi teorii ale experţilor elisabetani şi, prin interviuri, investigaţii şi reconstituiri, dezvăluie detalii surprinzătoare despre acest personaj celebru. Personalitatea fascinantă a celei care dus Anglia pe culmile gloriei nu putea fi trecută cu vederea de realizatorii de la Hollywood.
Printre actriţele care au intrat în pielea Elisabetei se numără Bette Davis, în "Elisabeta şi contele de Essex" (1939), Cate Blanchett, în "Elisabet, regina virgină" şi Helen Mirren, în "Elisabeta I" (2005).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: