La începutul anului 2012, agenția de știri Omega din Republica Moldova a publicat o știre potrivit căreia compania Știri Media Group SRL (Publika TV) ar avea datorii față de fiscul din Republica Moldova de circa 3,5 milioane de lei moldovenești (235.000 de euro). Informația ar fi fost oferită de un membru al comisiei parlamentare economie, buget și finanțe din Republica Moldova, care și-a exprimat mirarea că televiziunea continuă să activeze, chiar dacă, în astfel de cazuri, conturile bancare se blochează.
Situație dificilă
 Surse avizate au declarat pentru „Evenimentul Zilei”, că datoriile postului înființat de Realitatea SA sunt cu mult mai mari. Potrivit surselor, Publlika a gajat o parte din echipament la BCR Chisinau, pentru care a obținut un credit de 250 mii Euro și s-a împrumutat cu peste 3 milioane de euro la diverse companii și persoane fizice. Principali creditori sunt familia Vîntu (Sorin Ovidiu Vîntu, fiul – Ionuț și fiica Ioana) cu 910.000 euro, Sergiu Toader (unul dintre oamenii de bază care au construit Realitatea TV și care s-a ocupat de Publika între 2009 și 2010) – 160.000 de euro, Țîră Dumitru Dumitru (fostul director general și actualul patron) al postului – 53.106 euro.
Alte persoane juridice, între care și Realitatea Media SA așteaptă rambursarea împrumuturilor, sume cuprinse între 210 mii și 1,2 milioane de euro. Pe lângă acestea, postul mai are circa 500 mii euro datorii catre furnizori, unele rămase neplătite încă de la lansarea postului în Moldova. În lumea presei postul și-a făcut un renume din faptul că promite salarii mari, dar întârzie să le plătească cu lunile.