Evenimentul Zilei > Social > Psihiatrul autorului masacrului din Bascov: „Venea de maximum cinci ori pe an la mine“
Psihiatrul autorului masacrului din Bascov: „Venea de maximum cinci ori pe an la mine“

Psihiatrul autorului masacrului din Bascov: „Venea de maximum cinci ori pe an la mine“

Psihiatrul bărbatului de 53 de ani, care şi-a ucis părinții, fratele, sora şi nepoata, a declarat că „Pacientul avea tot timpul familia alături de el. El era un om foarte pașnic, m-am uitat în fișă, l-am interpretat de la început ca fiind un om slab”, a subliniat medicul Eugen Smeureanu.

Medicul psihiatru Eugen Smeureanu a declarat că pacientul său nu a fost niciodată violent, mirându-se de faptul că nimeni nu a reacționat, mai cu seamă că în timpul masacrului în locuință erau prezenți mai mulți adulți.

Viorel L. era în evidenţa medicului psihiatru Eugen Smeureanu: „Îl aveam în evidenţă pe pacient din 2014. Nu venea constant la mine, venea de maximum cinci ori pe an. În restul timpului venea tatăl dânsului şi îi lua reţeta. Nu am remarcat vreo înrăutățire a stării pacientului în aceşti opt ani. Lucrurile au fost în ordine”.

Medicul psihiatru: „Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat”

„Pacientul nu lucra nicăieri, stătea acasă şi era destul de izolat faţă de cei din jur, avea relaţii strict doar cu membrii familiei şi nu prea ieşea din curte. Tratamentul nu a fost schimbat pe parcursul celor opt ani. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat”, a declarat medicul psihiatru Eugen Smeureanu.

El se afla în evidenţa autorităţilor, dar nu mai fusese evaluat de comisia de specialitate din 2004, de când îi fusese eliberat certificatul de handicap permanent.

”Noi eliberăm doar certificatul de handicap, indemnizaţia o dau cei de la AJPIS şi Primăria Bascov. La nivel naţional este o problemă şi legat de faptul că sunt puţine locuri cu spitalizare continuă în spitalele de psihiatrie”, a declarat Tatiana Eftime, directorul DGASPC Argeş pentru Adevărul.

Despre tragedia care a avut loc în localitatea Bascov

Reamintim că masacrul a avut loc într-o casă din Bascov, unde un bărbat cunoscut cu probleme psihice a ucis 5 membri din familia sa printre care și un copil de 5 ani.

Potrivit procurorilor de caz, bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov, nu ar fi avut antecedente de comportament violent până în prezent. Suspectul a fost găsit în apropierea locuinței și nu a opus rezistență.

„Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. (…) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea.