Evenimentul Zilei > Sport > PSG face istorie! Prima oară în finala Champions League. Leipzig, demolată!
PSG face istorie! Prima oară în finala Champions League. Leipzig, demolată!

PSG face istorie! Prima oară în finala Champions League. Leipzig, demolată!

PSG s-a calificat, pentru prima oară de la apariția clubului, în finala Champions League, după ce i-a învins pe cei de la Leipzig, cu 3-0.

Prima seminifinală a acestei ediții de Champions League a început cu PSG în atac. Formația germană n-a putut să reziste în fața atacurilor francezilor, care au înscris prin Marquinhos (13), Angel Di Maria (42) și Juan Bernat (56).

Neymar a avut prima mare șansă de a marca, însă mingea a atins bara.

„PSG a continuat să domine jocul și în minutul 13 a deschis scorul, prin Marquinhos, care a reluat în poartă o centrare trimisă perfect de Angel Di Maria. La jumătatea primei reprize, gruparea germană a avut prima mare ocazie. Laimer a avut o incursiune excelentă în flancul drept, l-a găsit pe Poulsen în centrul careului, dar execuția vârfului danez a trecut alături.

După mai multe minute în care Leipzig a reușit să preseze la poarta adversă, PSG a revenit la conducerea partidei și, după un alt șut în bară trimis de Neymar, Angel Di Maria a reușit să marcheze pentru 2-0, stabilind și scorul pauzei”, potrivit digisport.ro.


PSG s-a calificat în semifinalele Champions League. Neymar, în culmea fericirii. „Nu m-am gândit niciodată la eliminare”


Fotbaliștii germani au jucat mai bine la începutul celei de-a doua reprize. Au controlat primele minute, fără a amenința însă poarta celor de la PSG.

„Chiar dacă germanii au controlat startul părții secunde, tot PSG a fost echipa care a punctat pe tabelă. Juan Bernat a profitat de o serie de desincronizări a apării adverse și a dus scorul la 3-0.

Chiar dacă avantajul de pe tabelă era liniștitor, PSG a continuat să pună presiune la poarta adversă, dar Peter Gulacsi a fost la post la șuturile trimise de Kylian Mbappe și Leandro Paredes. Ultimul sfert de oră le-a aparținut celor de la Leipzig, dar fără efect pe tabela de marcaj. Astfel, PSG a învins cu 3-0 și s-a calificat în finala Champions League, unde va întâlni câștigătoarea meciului Bayern Munchen – Lyon”, potrivit digisport.ro.