PSD şi PDL se ceartă pe secretarii de stat

PSD şi PDL se ceartă pe secretarii de stat

Numirile secretarilor de stat fac din nou valuri în coaliţie. La întâlnirea de ieri a conducerii PSD şi PDL, Mircea Geoană i-a bătut obrazul premierului Emil Boc pentru refuzul de a o numi pe Maia Teodoriu la Ministerul Justiţiei.

„Este nepermis ca propunerile PSD pentru secretari de stat să nu fie rezolvate după ce au trecut aproape două luni de la formarea guvernului“, a insistat liderul PSD pentru Teodoriu. Propus oficial încă de pe 21 ianauarie, fostul secretar de stat din timpul mandatului Rodicăi Stănoiu la Justiţie nu va fi însă înghiţit de PDL.

Dacă Boc a evitat un răspuns ferm pentru PSD, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a dat de înţeles că Teodoriu nu se va întoarce în minister. „Am căzut de acord ca Justiţia să beneficieze de ministru şi secretari de stat apolitici. Există un protocol între cele două partide“, a susţinut Blaga. În varianta lui Geoană însă, înţelegerea ar fi fost ca doi secretari de stat să vină din partea ministrului Cătălin Predoiu, iar ceilalţi doi să fie propuşi de PSD, respectiv PDL.

Urecheaţi de Băsescu, pasaţi lui Geoană

Ne puteți urmări și pe Google News

În curtea PSD au ajuns şi cei doi secretari de stat controversaţi, criticaţi de preşedintele Băsescu la jurământul lui Dan Nica. „Am convingerea că nu sunt de la PDL“, a spus Blaga, fără a nominaliza însă. Potrivit unor surse care au participat la jurământul de la Cotroceni, şeful statului le-ar fi dat de înţeles miniştrilor, după ceremonie, că unul dintre cei la care s-a referit este şeful ANRM, Gelu Mărăcineanu, numit pe o funcţie care i-ar fi revenit PSD.