Evenimentul Zilei > Actualitate > Proteste împotriva restricțiilor, în mai multe orașe ale României. 1.000 de oameni s-au strâns în fața Guvernului. VIDEO
Proteste împotriva restricțiilor, în mai multe orașe ale României. 1.000 de oameni s-au strâns în fața Guvernului. VIDEO

Proteste împotriva restricțiilor, în mai multe orașe ale României. 1.000 de oameni s-au strâns în fața Guvernului. VIDEO

După miezul nopții, mai mulți oameni nemulțumiți de ultimele restricții impuse de autorități au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirea.

Proteste în multe orașe ale României, duminică noaptea, după adoptarea noilor măsuri restrictive în timpul pandemiei de coronavirus. Au fost manifestații de nemulțumire îndreptate către Guvern și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Acțiunile au început târziu, după miezul nopții.

http://

În București, aproximativ 1.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei, în fața Guvernului. S-a remarcat și de această dată Diana Șoșoacă, senatoarea care a contestat constant măsurile luate pentru a limita răspândirea coronavirusului. „Cîțu, nu uita, România nu e a ta”. „Arafat, demisia!” Au strigat oamenii strânși să conteste deciziile autorităților, în puterea nopții. Cei care au ieșit în stradă nu au purtat măști de protecție.

Diana Șoșoacă i-a chemat pr români în stradă. Oamenii au scandat împotriva lui Florin Cîțu și Raed Arafat

„Ce aer plăcut este fără mască. Români, ieșiți în stradă, nu mai stați în casă”. A spus avocata Diana Șoșoacă în timpul transmisiunii live făcute pe contul de Facebook, în miezul evenimentelor.

În jurul orei 03.15, protestatarii, care între timp ajunseseră la Piața Universității, au plecat în marș pe Bulevardul Magheru. S-a strigat în continuare împotriva autorităților. Oamenii au cerut demisia lui Florin Cîțu și Raed Arafat.

Nemulțumiți și la Pitești, Timișoara, Brașov, Constanța

Proteste au fost și la Pitești, oraș în care sute de oamenii au ieșit de asemenea, în stradă, pentru a contesta măsurile luate de autorități. „Ne-am săturat, nu mai putem, vrem să muncim, vrem să ne trăim viața. Gata! Ajung”! Au spus cei nemulțumiți de modul în care au evoluat lucrurile în timpul pandemiei de coronavirus.

Tot duminică spre luni noapte s-a strâns lume și în centru Sibiului. „Libertate!”, „Demisia!” și „România, trezește-te!”. S-a strigat și în acest oraș. La Constanța, duminică seara au ieșit în stradă câteva zeci de persoane. Iar la Brașov zeci de mașini au intrat într-un marș, defilând și claxonând în coloană.

La Timișoara au existat, de asemenea oameni nemulțumiți. „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta”, au scandat cei ieșiți în stradă.