Proprietățile miraculoase ale frunzelor de gutui. Ajută la tratarea mai multor boli

Proprietățile miraculoase ale frunzelor de gutui. Ajută la tratarea mai multor boli Sursa: Pixabay

Gutuile pot întări sistemul imunitar, iar ceaiul din frunzele lor ajută la ameliorarea mai multor afecțiuni. De semenea, face minuni când vine vorba despre răceală sau gripă.

Gutuia este cu adevărat un fruct miraculos, care conține multe vitamine și minerale. Dacă veți consuma o gutie pe zi toamna, veți avea un sistem imunitar mai puternic. De asemenea, frunzele de gutui ajută la tratarea mai multor boli. Sunt și un antibiotic natural ce poate fi folosit cu succes pentru ameliorarea stărilor de gripă sau răceală.

Remediu natural

Frunzele de gutui conțin mai mulți acizi care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Fructele au un conţinut ridicat de vitamine din complexul B, dar şi vitamina C, cupru, calciu, fosfor, sodiu şi potasiu. Ceaiul din frunze de gutui ajută la reglarea tensiunii arteriale, ameliorarea unor afecțiuni cardiace, dar este eficient și în bolile de ficat.

Mai mult, este recomandat și celor care suferă de stări de nervozitate, depresie, insomnie sau agitație. Poate fi folosit cu succes și în curele de slăbire, pentru că este un antioxidant și diuretic puternic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceaiul din frunze de gutui este un remediu excelent împotriva mătreții. Ajută și la întărirea firului de păr.

Inamicul bolilor repiratorii

Gutuile sunt cunoscute și ca un inamic al virozelor respiratorii, în sezonul rece. Ceaiul pe bază de frunze de gutui poate reduce febra și poate ameliora durerile musculare sau de cap, care apar mai ales la pacienții care suferă de gripă.

Infuzia de frunze de gutui acţionează ca un antibiotic natural şi ajută la vindecarea mai rapidă a răcelilor. Coaja, sâmburii, frunzele, cât şi cotoarele din gutui pot fi folosite pentru realizarea unui remediu natural împotriva bolilor pulmonare. Poate ajuta și la combaterea infecţiilor localizate la nivelul căilor respiratorii medii şi superioare.

Pentru prepararea sa aveți nevoie de o mână de coji, cotoare şi frunze de gutui. Acestea se toacă mărunt şi se lasă la fiert, într-un litru de apă, pentru aproximativ 30 de minute. După ce compoziția s-a răcit, aceasta se filtrează şi se adaugă trei linguri de miere. Se beau câte 100 de ml, în fiecare zi, pe atomacul gol, potrivit realitatea.md.