Dulceața de cartof porcesc a fost deja înscrisă la OSIM, ca marcă înregistrată a companiei din Topoloveni. Singura problemă a Bibianei Stanciulov, proprietara brandului, este că topinamburul nu este cultivat în culturi, ci este o floră spontană.
„Am înregistrat la OSIM dulceaţa de legume în principiu şi, în special, de topinambur, pe acelaşi principiu ca şi al celorlalte dulceţuri, respectiv fierbem bucata de topinambur cu pieliţă cu tot, unde sunt de toţi nutrieţii, în suc natural de măr. Pe etichetă există trecută zona de unde luăm tuberculii, dar şi sucul de mere, toate fiind de pe piaţa autohtonă”, a declarat, pentru Agerpres, Bibiana Stanciulov.
Producţia va fi de cel mult 30.000 de borcane pe an. Produsul va pleca din fabrică la un preţ de 22 de lei fără TVA/ borcan de 270 de grame.
„Este o dulceaţă unică în lume pentru că nimeni nu a mai fabricat genul acesta de produs, practic dintr-o legumă, o plantă sub formă de tubercul, cunoscută şi ca măr de pământ, morcov porcesc sau nap porcesc. Este una dintre cele mai bune legume din punct de vedere al încărcăturii glicemice prin faptul că are un conţinut foarte mare de inulină, fără de care nu ar exista viaţă pe pământ”,a mai precizat Stanciulov.