Probleme cu torţa olimpică la Paris | VIDEO

Probleme cu torţa olimpică la Paris | VIDEO

Flacăra olimpică a fost stinsă astăzi de oficiali şi pusă într-un autobuz al forţelor de ordine, deoarece în jurul ei erau foarte mulţi protestatari. După câteva minute, ea fost reaprinsă pentru a-şi continua drumul prin capitala franceză. Deşi sute de poliţişti au fost desfăşuraţi pe străzile capitalei Franţei, ei nu au reuşit să apere torţa de protestele pro-tibetanilor.

Mai mult, protestatarii au arborat pe Turnul Eiffel un drapel de culoare neagră pe care, în locul simbolului jocurilor olimpice, sunt vizibile cătuşe.

Flacăra Olimpică a fost purtată de la Turnul Eiffel, pe bulevardul Champs-Elysees, către Primărie, apoi peste râul Sena până la un stadion parizian.

Cei 80 de sportivi care o vor purta 28 de kilometri prin Paris vor fi păziţi de 260 de poliţişti, dintre care 60 pe motociclete, şi 200 de jandarmi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un reprezentant al organizaţiei Reporteri fără Frontiere a spus că "e ruşinos că autorităţile chineze au reuşit să transforme pentru câteva ore Parisul într-o uriaşă piaţă Tienanmen". De asemenea, potrivit AFP, doi manifestanţi au fost arestaţi ieri, după ce au încercat să stingă cu extinctoarele flacăra olimpică. Incidentul s-a produs după ora locală 10.30, când flacăra olimpică trecea prin cartierul Ladbroke Grove. Doi manifestanţi dotaţi cu „extinctoare de propagandă“, cum scriseseră pe ele, s-au năpustit asupra alergătorului Chris Parker, în timp ce acesta îi înmâna flacăra succesorului său.

Torţa a fost aprinsă săptămâna trecută în Olympia, în Grecia, şi va fi purtată prin 20 de ţări, înainte să ajungă în China, pentru Jocurile Olimpice. Activiştii pro-Tibet au încercat să stingă torţa ieri, la Londra.

Proteste la Londra

Vom reveni cu amănunte. (14:19)