Mai mult, protestatarii au arborat pe Turnul Eiffel un drapel de culoare neagră pe care, în locul simbolului jocurilor olimpice, sunt vizibile cătuşe.

Flacăra Olimpică a fost purtată de la Turnul Eiffel, pe bulevardul Champs-Elysees, către Primărie, apoi peste râul Sena până la un stadion parizian.

Cei 80 de sportivi care o vor purta 28 de kilometri prin Paris vor fi păziţi de 260 de poliţişti, dintre care 60 pe motociclete, şi 200 de jandarmi.

Un reprezentant al organizaţiei Reporteri fără Frontiere a spus că "e ruşinos că autorităţile chineze au reuşit să transforme pentru câteva ore Parisul într-o uriaşă piaţă Tienanmen".

De asemenea, potrivit AFP, doi manifestanţi au fost arestaţi ieri, după ce au încercat să stingă cu extinctoarele flacăra olimpică. Incidentul s-a produs după ora locală 10.30, când flacăra olimpică trecea prin cartierul Ladbroke Grove. Doi manifestanţi dotaţi cu „extinctoare de propagandă“, cum scriseseră pe ele, s-au năpustit asupra alergătorului Chris Parker, în timp ce acesta îi înmâna flacăra succesorului său.

Torţa a fost aprinsă săptămâna trecută în Olympia, în Grecia, şi va fi purtată prin 20 de ţări, înainte să ajungă în China, pentru Jocurile Olimpice. Activiştii pro-Tibet au încercat să stingă torţa ieri, la Londra.

Proteste la Londra

Vom reveni cu amănunte.

(14:19)