Pro TV și Antena 1 au fost scoase de pe platforma Digi Online. Motivele din spatele deciziei operatorului de telecomunicații

Pro TV și Antena 1 au fost scoase de pe platforma Digi Online. Motivele din spatele deciziei operatorului de telecomunicații Sursa foto: Colaj EVZ

Emisiunile posturilor de televiziune Pro TV și Antena 1 nu vor mai fi disponibile pentru utilizatorii aplicației Digi Online. Grila de programe la care au acces abonații Digi Online cuprinde peste 90 de posturi TV, canale de știri, desene animate, filme și nu numai, care pot fi vizionate în mediul virtual. În spatele acestui lucru pare să stea o strategie a serviciului de telecomunicații.

Abonații DIGI Online nu mai au acces la emisiunile posturilor de televiziune nu pot viziona cunoscutele posturi de televiziune Antena 1 și Pro TV. Digi Online este o aplicație prin care abonații operatorului de cablu au acces la peste 90 de canale din mediul virtual. Grila conține canale de știri, desene animate, filme și nu numai. Abonații Digi nu vor mai avea acces online la emisiunile Pro TV, Antena 1, Antena 3 sau Prima TV.

Se pare că în spatele deciziei de scoatere din grilă a acestor posturi TV ar fi o strategie a operatorului de telecomunicații care dorește să-și promoveze propriile producții și canale de televiziune și să înlăture concurența. Astfel, compania a renunțat la anumite posturi de televiziune, conform playtech.ro.

DIGI online deține și varianta DIGI Online Auto, disponibilă pe aplicațiie Android Auto și Apple CarPlay ale autoturismelor. Nici aici nu sunt difuzate posturile Pro TV, Antena 3, Antena 1 și Prima TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antena 1 și Pro TV dețin propriile aplicații online

Un alt motiv pentru care aceste posturi de televiziune au fost scoase din aplicația online a Digi ar avea legătură cu faptul că RCS&RDS nu a ajuns la un acord cu privire la costurile de licență. Pe de altă parte, Pro TV și Antena 1 dețin propriile aplicații de servicii online la care se pot abona românii, contracost. Este vorba despre Voyo și Antena Play.

Antena Play a fost lansată în 2013 ca platformă online a trustului Antena Group și poate fi accesat în baza unui abonament lunar. De asemenea, platforma Voyo a fost înființată în anul 2011 și distribuie conținut video tot pe bază de abonament.

Pentru utilizatorii care doresc să aibă acces la cât mai multe posturi de televiziune online, decizia celor de la Digi Online se va reflecta în costuri. Abonații vor trebui să se abonzeze la mai multe platforme online pentru a avea acces la canalele preferate de televiziune, după cum relatează playtech.ro.