Evenimentul Zilei > International > Prințul Philip al Marii Britanii a fost externat, după o lună de spitalizare
Prințul Philip al Marii Britanii a fost externat, după o lună de spitalizare

Prințul Philip al Marii Britanii a fost externat, după o lună de spitalizare

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost externat marți. Momentul are loc după o lună de spitalizare pentru o intervenție chirurgicală cardiacă și pentru tratarea unei infecții.

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 99 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost externat marţi, la o lună după ce a fost spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii şi după ce a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală cardiacă, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres .

Prințul Philip a fost internat timp de o lună pentru o afecțiune cardiacă

Ducele de Edinburgh s-a întors la Castelul Windsor, situat la vest de Londra. Prinţul Philip a fost internat pentru prima dată pe 16 februarie la King Edward VII Hospital din Londra pentru tratarea unei infecţii.

La începutul lunii martie, el a fost mutat la spitalul St. Bartholomew din capitala britanică. În această instituție medicală a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală realizată pentru a trata o afecţiune cardiacă.

Record de longevitate stabilit de Prințul Philip

Prinţul Philip a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea. El s-a retras din viaţa publică în august 2017, după ce a onorat peste 22.000 de angajamente publice oficiale de la ascensiunea pe tron a soţiei lui, în 1952, mai precizează sursa citată.

Prinţul a fost spitalizat în mai multe rânduri din 2017, cel mai recent în decembrie 2019 pentru ”probleme de sănătate preexistente”.

În ianuarie 2019, Philip a fost implicat într-un spectaculos accident rutier după ce automobilul pe care îl conducea, un model Land Rover, s-a răsturnat în urma coliziunii cu un alt vehicul. Prinţul Philip nu a fost rănit, dar a renunţat apoi să se mai urce la volan.

În timpul pandemiei, Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a au petrecut în izolare la Palatul Widsor

Din cauza pandemiei de coronavirus, prinţul Philip şi-a petrecut o mare parte din ultimul an în izolare la palatul Windsor. Singura ieşire a fost un sejur estival la castelul scoţian Balmoral, una dintre reşedinţele regale.

Ultimele luni au fost însă mult mai dificilă pentru întreaga Familie Regală Britanică. Mai precis, prințul Harry și Meghan Markle au dat un interviu prezentatoarei Oprah Winfrey. În cadrul acestui interviu, au fost făcute o serie de acuzații, inclusiv de rasism. Ulterior însă Harry și-a scos bunicii (pe Philip și regină) din vizorul presei, menționând că aceștia nu au luat parte niciodată la discuțiile rasiste.