Evenimentul Zilei > EVZ Special > Prințul Harry, amenințător: „Nimeni nu mă va putea intimida ca să tac”. Noi dezvăluiri din interviul cu Oprah. VIDEO
Prințul Harry, amenințător: „Nimeni nu mă va putea intimida ca să tac”. Noi dezvăluiri din interviul cu Oprah. VIDEO

Prințul Harry, amenințător: „Nimeni nu mă va putea intimida ca să tac”. Noi dezvăluiri din interviul cu Oprah. VIDEO

În serialul Apple TV + „The Me You Can’t See”, prințul Harry a avut o discuție sinceră cu Oprah despre lupta cu sănătatea mintală și despre motivul părăsirii familiei regale britanice.

În noul documentar realizat de Oprah, prințul Harry își exprimă frustrarea față de tatăl său, prințul Charles, pentru că a permis suferința pe care a trăit-o în copilărie. De asemenea, el a discutat despre dezamăgirea fată de Charles deoarece nu a intervenit niciodată atunci când el și soția sa, Meghan Markle erau hârțuiți de presa britanică.

Harry: „M-a tratat în felul în care a fost și el tratat și m-am gândit cum pot să schimb asta pentru copiii mei

„Tatăl meu îmi spunea când eram mai tânăr: „Ei bine, a fost așa pentru mine, așa că va fi așa pentru tine ”, spune el în noua serie. Atunci şi-a spus: „Nu are sens. Doar pentru că ai suferit tu, asta nu înseamnă că şi copiii tăi trebuie să sufere? Dimpotrivă. Dacă ai suferit, fă tot ce poți pentru a te asigura că, indiferent de experiențele negative pe care le-ai trăit, poți face bine copiilor tăi”.

Harry: „Singura modalitate de a te elibera și de a izbucni este să spui adevărul”.

Detaliile oneste și, uneori, șocante ale lui Harry sunt despre eșecul său de a procesa durerea de la moartea mamei sale, prințesa Diana; neputința pe care a simțit-o pentru a o proteja; dependența sa de droguri și alcool pentru a amorți durerea; senzație de neliniște, refuzul familiei de a ajuta atunci când Markle a avut gânduri suicidale; și modul în care terapia l-a ajutat să depășească toate acestea și să „rupă ciclul durerii.

„Pe mine, terapia m-a pregătit pentru orice”, spune el. Iar când este întrebat dacă are regrete, el recunoaşte că nu a luat atitudine mai devreme în problema cu Meghan Markle„Istoria se repeta. Mama mea a fost urmărită până la moarte în timp ce avea o relație cu cineva care nu era alb. Și acum uite ce s-a întâmplat. Vrei să vorbești despre istoria care se repetă? Nu se vor opri până nu moare. Ar fi incredibil de declanșator să pierd o altă femeie din viața mea. Este ca și cum lista crește. Și totul revine la aceiași oameni, același model de afaceri, aceeași industrie”.

Oameni din întreaga lume s-au alăturat discuției despre experiențele lor luptând cu probleme de depresie, traume, anxietate și boli mintale, inclusiv fețe celebre precum Lady Gaga, Glenn Close și vedeta NBA, DeMar DeRozan.

Harry povestește despre durerea pe care a avut-o după moartea mamei sale

Când se gândește la mama sa, spune el, amintire care i-a venit mereu în minte este de atunci când era mic şi mergea în mașină cu ea și fratele său. Ea conducea, iar mașina lor era urmărită de cinci paparazzi pe motociclete. „Era aproape incapabilă să conducă din cauza lacrimilor. Nu exista protecție. Unul dintre sentimentele care mă urmărește întotdeauna este neputința … Asta s-a întâmplat în fiecare zi până în ziua în care a murit”.

Ceea ce își amintește cel mai mult la înmormântarea ei este sunetul copitelor cailor de pe trotuar, când îi trăgeau sicriul aflat într-o trăsură.

Şi spune: „Parcă eram în afara corpului meu, mergeam de-a lungul, făcând ceea ce se aștepta de la mine…arătând o zecime din emoția pe care o arătau toți ceilalți. Aceasta este mama mea. Şi nici măcar nu ai întâlnit-o”. „Nu am vrut să mă gândesc la ea, pentru că, dacă mă gândesc la ea, va scoate la iveală faptul că nu o pot aduce înapoi și doar mă va întrista”.

Cea mai grea perioadă pentru Harry a fost când avea între 28 și 32 de ani

Harry povestește că avea atacuri de anxietate oricând i se cerea să apară în public. Bea și lua droguri pentru a „simți mai puțin durerea”. Abia când a întâlnit-o pe Meghan Markle și-a dat seama că are în el o mânie persistentă, a căutat imediat terapia: „Știam că dacă nu fac terapie o pierdeam pe această femeie”.

În luna martie a acestui an, Harry și Meghan i-au acordat lui Oprah Winfrey un interviu bombă în care, printre multe alte afirmații, ambii au acuzat un membru al familiei regale a pus problema despre culoarea pielii a copiilor lor.

De asemenea, Harry și-a criticat tatăl pentru lipsa de compasiune și înțelegere, acuzându-l că l-a întrerupt din punct de vedere financiar și chiar a refuzat o perioadă să-i răspundă la telefon.

„Nu vreau să arunc vina pe nimeni. Nu cred că ar trebui să arătăm cu degetul sau să învinuim, dar atunci când vine vorba de creșterea unui copil, dacă eu am suferit o formă de durere și suferință pentru că și ea a fost suferită de tatăl meu sau de părinții mei, atunci eu voi rupe acest ciclu, nu îl voi mai transmite generației următoare”, a spus prințul Harry.

„Este vorba de multă durere și suferință genetică, ele se transmit, așa că părinții ar trebui să se gândească. Acest lucru mi s-a întâmplat mie dar mă voi asigura că nu ți se întâmplă și ție”, a adăugat el.

Harry spune că acum îi este bine:  Mi-am mutat întreaga familie în SUA. Acesta nu era planul meu. Uneori trebuie să iei decizii și să pui familia pe primul loc dar și sănătatea mintală”, scrie thedailybeast.