Evenimentul Zilei > Actualitate > Prins în flagrant! Un cunoscut duhovnic a fost reținut de polițiștii de la Secția 24. Acuzațiile sunt grave
Prins în flagrant! Un cunoscut duhovnic a fost reținut de polițiștii de la Secția 24. Acuzațiile sunt grave

Prins în flagrant! Un cunoscut duhovnic a fost reținut de polițiștii de la Secția 24. Acuzațiile sunt grave

Preotul Ene Marin din orașul Videle, județul Teleorman, a fost prins în flagrant de polițiștii de la Secția 24 din București, în timp ce avea relații neprincipiale cu un copil.

Cazul a ajuns și la urechile Patriarhiei Române, care a decis ca preotul Ene Marin să fie caterisit din rândul clerului. Preotul a fost prins în flagrant și acuzat de pedofilie. Acest lucru înseamnă, potrivit Codului Penal, că ar fi întreținut relații sexuale cu un un minor. Poliția Capitalei nu a prezentat încă amănunte legat de acest caz.

Preotul Ene Marin a ajuns cunoscut după ce Oana Zăvoranu a spus despre el că este duhovnicul ei. De altfel, pragul bisericii din Fotăchești, unde preotul Ene Marin slujea, a fost trecut de foarte multe vedete autohtone, mai ales după ce s-a aflat că prelatul deschide Pravila, și le prezice oamenilor viitorul.

„Mă împărtășesc și mă spovedesc. Nimeni nu știe când merg eu la biserică. Am un duhovnic, părintele Marian de la Videle, pe care-l respect enorm. Discuția cu acest om și pildele pe care mi le-a dat m-au ajutat enorm”, declara Oana Zavoranu în urmă cu câțiva ani.

Șantajat de 300.000 de lei

Preotul Ene Marin, susțin surse judiciare, nu este la prima abatere cu legea penală. El a fost șantajat de un grup de localnici din Videle, cu publicarea unor filmulețe compromițătoare, în care apărea chiar preotul, alături de alte persoane. Scenele ar fi avut loc pe litoralul Mării Negre, unde preotul apare în costum de baie în apropierea altor bărbați.

„El a avut un șofer, îl ducea mereu la Fotăchești, județul Teleorman, aici. Aflând că are bani, l-au mirosit, iar în septembrie anul trecut s-a dus și el la mare. El a fost urmărit de acest șofer și i-au făcut o poză în slip și după aceea au spus că el s-ar fi aplecat să facă sex oral cu alții și ăștia au improvizat, i-au înscenat această imagine. Nu e vinovat! Eu garantez că nu e vinovat!”, explică un vecin al preotului.

Cei care l-au șantajat pe preot au fost reținuți de polițiști în cursul lunii decembrie 2020, și acuzați de șantaj. Preotul Ene le-ar fi dat suma de 300.000 de lei pentru a nu face publice respectivele filmulețe, dar în cele din urmă a mers la Poliția Videle unde a depus plângere penală, după ce șantajiștii aveau pretenții tot mai mari.

Nu va mai fi preot

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Vasile Bănescu a spus preotul Ene va fi caterisit.

„Nu cunosc amănunte întrucât face parte din Episcopia Alexandriei. Ceea ce știu este că a fost într-adevăr implicat în acest proces de șantaj, șantajat de un grup cu care a avut anumite legături. Acest lucru a dat de gândit Episcopiei Alexandriei care l-a îndepărtat temporar de la slujire. Cert este că nu va mai fi preot”, a spus Bănescu.

După declanșarea anchetei de șantaj, Episcopia Alexandriei i-a interzis preotului Ene să mai slujească o perioadă, având în vedere dosarul penal în care era parte vătămată.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.