Misiunea nanosatelitului Agenției Spațiale Române, care va dura aproximativ șase luni, este aceea de a realiza imagini de înaltă rezoluţie, de a efectua măsurători ale dozei de radiaţii şi ale fluxului de micrometeoroizi şi transferul datelor către staţiile de sol pentru analiză şi diseminare ştiinţifică.
Un alt obiectiv al nanosatelitului GOLIAT este acela de a valida în spaţiu sub-sistemele dezvoltate pentru reutilizarea şi dezvoltarea lor în misiuni viitoare.
GOLIAT este dezvoltat de un consorţiu de cercetare condus de Agenţia Spaţială Română, la care au contribuit studenţi de la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Fizică, dar şi de la Politehnică – Facultatea de Aeronave. Satelitul are forma unui cub cu latura de 100 de milimetri, o greutate de 1.062 de grame și o putere de 2 wati.
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Spaţiale Române, GOLIAT reprezintă o etapă intermediară a programului de dezvoltare şi operare a nanosateliţilor în cadrul unor misiuni complexe de observare a Terrei și a de realizare de măsurători științifice de pe orbita terestră joasă. 
Inițial, zborul rachetei VEGA, care a lansat pe orbită nouă sateliți, era programat pentru 9 februarie, însă a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/F0IZ6d4wTCg" frameborder="0" height="315" width="633"></iframe>