Evenimentul Zilei > Social > Primul lucru pe care îl va face Ioana Mihăila la minister. Criza care îngenunchează România
Primul lucru pe care îl va face Ioana Mihăila la minister. Criza care îngenunchează România

Primul lucru pe care îl va face Ioana Mihăila la minister. Criza care îngenunchează România

Joi, în prima sa zi în fruntea Ministerului Sănătății, ministrul Ioana Mihailă a făcut precizări despre primele măsuri pe care le va lua în calitate de ministru.

Joi, în prima să zi în fruntea Ministerului Sănătății, ministrul Ioana Mihăilă a făcut precizări despre primele măsuri pe care le va lua în calitate de ministru.

Ministrul Ioana Mihăilă a spus că se va implică în criza bolnavilor de cancer care nu mai au acces la tratament. Ministrul Sănătății a făcut precizări și despre criza paturilor de la AȚI.

„Aseară am vorbit cu domnul manager, mi-a zis că nu sunt medicamente. Am vorbit și se va rezolva problema”, a declarat ministrul Sănătății.

Cum s-a referit ministrul Ioana Mihăilă la Vlad Voiculescu

În ceea ce privește criza locurilor de la ATI, ministrul a declarat: „Așa cum a spus și ministrul anterior, problema nu e legată doar de paturi, ci și de echipele medicale. Împreună cu d-na director de la asistență medicală vom rezolva această problemă. Durează 11 ani să pregătim un medic. Nu avem cum să rezolvăm lucrurile de pe o lună pe alta. Colegii mei au făcut eforturi pentru a crește numărul paturilor la ATI”, a mai spus ministrul Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a spus că joi se va întâlni cu secretarul general al ministerului pentru a prelua documentele de la ministrul anterior, apoi va avea întâlniri cu cei doi secretari de stat pentru a prelua din activităţile acestora, evaluarea a ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută, iar în a doua parte a zilei va avea o discuţie tehnică cu reprezentanţii Comisiei Europene despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, discuţie pe care a „moştenit-o din mandatul anterior”.

Ce discuție a avut Ioana Mihăilă cu Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că l-a întrebat pe fostul titular al portofoliului, Vlad Voiculescu, dacă va ”supravieţui”, iar acesta a răspuns că speră că da.

„L-am întrebat dacă crede că voi supravieţui. (Mi-a răspuns – n.r.) că speră că da”, a spus Mihăilă, întrebată dacă, după ce a fost nominalizată în funcţia de ministru al Sănătăţii, s-a sfătuit cu fostul ministru Vlad Voiculescu, cu care a lucrat în calitate de secretar de stat.

Ea a precizat că se aşteaptă să comunice bine cu premierul Florin Cîţu.

„Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu, aşa că mă aştept să comunicăm bine atâta vreme cât amândoi ne orientăm spre aceleaşi obiective, obiectivele de reformă”, a susţinut Ioana Mihăilă în cadrul unei conferinţe de presă.

Ioana Mihăilă a precizat că echipa sa este în curs de formare şi consolidare.

„O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doamna dr. Moldovan (fost secretar de stat – n.r.) va rămâne alături de noi. Şi mă aştept ca prin ajutorul şi sprijinul lor să nu existe fracturi în gestionarea crizei COVID. (…) Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu. Le voi continua fără ezitare. USR PLUS a primit votul cetăţenilor pentru că a prezentat un program de guvernare care include reforme şi transparenţă. Voi face totul pentru ca mandatul meu să fie ghidat de aceste valorI”, a adăugat Mihăilă.