Evenimentul Zilei > Actualitate > Primele zboruri interne spre Litoralul românesc. Turiști din Timișoara, Cluj și Iași ajung la mare în 60 de minute
Primele zboruri interne spre Litoralul românesc. Turiști din Timișoara, Cluj și Iași ajung la mare în 60 de minute

Primele zboruri interne spre Litoralul românesc. Turiști din Timișoara, Cluj și Iași ajung la mare în 60 de minute

O agenție de turism din Constanța va organiza, în această vară, zboruri charter săptămânale către Litoralul românesc, dinspre Timişoara, Cluj Napoca şi Iaşi. Cursele, operate cu o aeronavă de 120 de locuri, vor avea loc, începând din 18 iunie, în fiecare duminică din Timişoara și Cluj-Napoca, iar în fiecare luni, din Iaşi.

Potrivit touroperatorului Aurelian Marin, primele plecări pe rutele Timişoara – Constanţa şi Cluj – Constanţa vor fi pe 18 iunie 2017, iar pe ruta Iaşi – Constanţa, pe 19.06.2017. În costul biletului de avion sunt incluse un bagaj de mână de 10 kg/persoană şi un bagaj de cală de 25 kg/persoană.

“Turiștii vor fi preluați de la aeroportul Mihail Kogălniceanu (Constanţa) şi duşi la hotelurile în care sunt cazaţi, cu însoţitor pentru fiecare mijloc de transport. Cei care aleg să meargă la mare cu charterul vor plăti 100 de euro în plus pentru pachetul turistic, care include zbor, cazare şi transfer”.

Orarul zborurilor va fi următorul:

Timişoara – Constanţa: 15.15 – 16.30
Constanta – Timişoara: 13.30 – 14.45

Cluj – Constanţa: 19.00 – 20.00
Constanţa – Cluj: 17.30 – 18.30

Iaşi – Constanţa: 11.15 – 12.00
Constanţa – Iaşi: 10.00 – 10.45

Costul unui transport cu automobilul de la Timişoara, Cluj sau Iaşi la mare presupune nu doar benzina, ci şi uzura maşinii, parcările, masa de pe drum etc. şi se ridică la aproximativ 250 de euro de automobil. “Diferenţa cu avionul e că turistul ajunge într-o oră la Constanța, e preluat de la aeroport şi dus la hotel, iar pe traseu primeşte foarte multe informaţii legat de sejurul lui şi despre anumite formalităţi, dar şi despre ce se întâmplă în acea perioadă la mare şi ce evenimente sunt”,precizează Aurelian Marin.