Evenimentul Zilei > Social > Prima zi de înscriere la vaccinarea anti-COVID: „Dezastruos e puțin spus!”
Prima zi de înscriere la vaccinarea anti-COVID: „Dezastruos e puțin spus!”

Prima zi de înscriere la vaccinarea anti-COVID: „Dezastruos e puțin spus!”

Prima zi de înscriere la vaccinarea anti-COVID, în opinia președintelui Alianței Pacienților cu Boli Cronice, a fost un coșmar pentru bolnavii cu boli cronice.

Prima zi de înscriere la vaccinare a fost un dezastru pentru cei cu boli cronice, a declarat Cezar Irimia la Europafm. “Dezastruos e puțin spus. Este o bătaie de joc la adresa românilor”, a spus preşedintele.

Aceasta este concluzia președintelui Alianței Pacienților cu Boli Cronice despre felul în care a decurs prima zi de înscriere în programul de vaccinare pentru cei cu boli cronice.

„Suntem nemulţumiţi de ceea ce a însemnat vaccinarea pentru etapa a doua”

Cezar Irimia consideră că cel mai frustrant este pentru pacienții în vârstă. „Chiar ajutați de copii, de nepoți, tot nu au reușit să se înregistreze.

Pacienții mai în vârstă consideră că este o bătaie de joc la adresa lor și chiar sunt disperați pentru că sperau să scape de o grijă în plus față de boala pe care ei trebuie să o gestioneze zilnic”, a subliniat Cezar Irimia.

Nu le răspunde nimeni pacienţilor la linia telefonică specială

Pe lângă site-ul care s-a blocat constant, pacienții cu boli cronice mai avut la dispoziție și o linie telefonică special inființată pentru cei care vor să se vaccineze. Și în acest caz, a fost nevoie de răbdare și noroc, spune Cezar Irimia:

„Nu răspunde nimeni sau prezintă aproape permantent ocupat, iar în momentul când sună nu răspunde nimeni și pacienții așteaptă să li se răspundă până sunt dați afară de temporizarea echipamentului care are acel număr.”

Medicii de familie, depăşiţi de situaţie

Deşi există posibilitatea ca pacineții cu boli cronice să se înscrie pe listele de vaccinare apelând la medicul de familie, există o problemă: că și medicii de familie trebuie să se înscrie la rândul lor pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Medicii de familie întâmpină aceleași greutăți la înscrierea în această platformă. Pentru că ei înscrie pacienţi cu sutele, miile pe care îi au în responsabilitate”, a mai sublinait preşedintele Cezar Irimia.

La nivel național, peste 300.000 români s-au programat pentru vaccinare în etapa a II-a.

În București s-au programat peste 62.000 oameni, și până la sfârșitul lunii, nu mai sunt locuri libere. Pe platforma vaccinare-covid.gov.ro au intrat 107.000 utilizatori unici. În medie, fiecare a încercat să se programeze la vaccinare de 24 de ori.