"Sunt discuţii exploratorii (n.r. cu PNL) şi am discutat şi despre variantele pe toamnă. Evident, este perioada în care foarte mulţi ne punem problema în ce formă vom avea la toamnă variantele de lucru, fie în alianţă, fie de sine stătător. Evident în această explorare am avut de ascultat toate variantele. Probabil că săptămânile următoare, în urma unor discuţii mult mai ample, vom avea un plan de lucru pentru ca şi la toamnă să ne regăsim în Parlament cum ne-am propus", a spus Steriu, la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

Întrebat dacă partenerii de alianţă nu se simt trădaţi, el a arătat că nu au fost discuţii legate de majorităţi actuale, ci au fost legate "strict de ceea ce înseamnă toamnă", fiind "doar o tatonare, o discuţie exploratorie".

La întrebarea dacă UNPR caută să facă liste comune cu PSD sau PNL, Valeriu Steriu a răspuns: "Sau pe cont propriu. Rezultatul de la locale este încurajator, aş putea spune, chiar dacă au fost foarte multe alianţe avem în clipa de faţă şi această variantă, mai mulţi colegi chiar o susţin şi o avem formulată ca un plan de lucru".

Potrivit acestuia, "alianţa nu poate fi decât într-o singură direcţie", iar acest lucru s-a văzut. "Avem în tot cazul, în urma acestor alianţe, şi planul de lucru pentru toamnă, chiar dacă vom avea alianţe vom avea posiblitatea să mergem în toamnă şi singuri", a adăugat Steriu.

El a menţionat că a discutat tot joi şi cu Gabriel Oprea. Întrebat dacă acesta este de acord cu o alianţă UNPR – PNL, Steriu a arătat că nu există o decizie în acest sens, ci o discuţie de lucru.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit şi a susţinut că liderul UNPR a primit o ofertă de la PNL "pe care a declinat-o".

Întrebat cum vede aceste negocieri, Dragnea a replicat: "Eu nu le văd. (…) Dl. Steriu a fost prezent astăzi la discuţii cu noi, eu am înţeles, aşa am tradus eu, că a primit o ofertă de la PNL pe care a declinat-o. Am înţeles, de asemenea, că a acceptat din bun simţ să se întâlnească cu cei doi semipreşedinţi de la PNL şi astăzi am discutat pe fiecare judeţ în parte".