Evenimentul Zilei > Actualitate > Preşedintele: „Pe 1 septembrie facem o analiză a Guvernului”
Preşedintele: „Pe 1 septembrie facem o analiză a Guvernului”

Preşedintele: „Pe 1 septembrie facem o analiză a Guvernului”

Traian Băsescu a declarat, aseară, la TVR, că pe 1 septembrie se va ţine de cuvânt şi va face o analiză a Guvernului, cu "grupurile parlamentare".

Întrebat de jurnalista Rodica Culcer dacă are încredere în faptul că actualul Guvern va duce la capăt reformele, Băsescu a răspuns: "Pe 1 septembrie voi avea o analiză cu Guvernul. Şi am promis-o partidului de guvernământ, aşa că o voi face".
Şeful statului a refuzat în acelaşi timp să comenteze declaraţiile unor voci din PDL, cum ar fi cea a fostului consilier de la Cotroceni Cristian Preda, sau ale lui Sever Voinescu, referitoare la necesitatea schimbării premierului. "Nu mă puneţi să comentez ce spune fiecare politician", a spus Băsescu.
"Pe 1 septembrie mă voi ţine de cuvânt şi va fi analiza pe care o facem grupuri parlamentare cu Guvernul, pentru că, până la urmă, un Guvern stă dacă este susţinut de parlamentari", a continuat el.
Preşedintele Traian Băsescu anunţa tot la TVR pe 8 iulie, în primul interviu de la schimbarea conducerii televiziunii publice, că în septembrie este posibilă o remaniere guvernamentală. Întrebat când vine factura responsabilităţii Executivului, şeful statului a precizat : "Pentru mine este 1 septembrie, în relaţia cu Guvernul".