"Vă anunț cu cinstea și transparența cu care sunteți obișnuiți candidatura mea pentru funcția de președinte al republicii", a anunțat Sisi în cadrul unei  conferințe de presă desfășurată la Cairo.

Sisi este așteptat să câștige fără probleme primul tur de scrutin, care va avea loc în perioada 26-28 martie. Campania electorală este programată să înceapă pe data de 24 februarie și va dura până pe 23 martie. Candidaturile trebuie  depuse  în perioada 20-29 ianuarie.

 Președintele egiptean a mai declarat : "Am luat asupra mea soarta națiunii și am depus toate eforturile pentru a o proteja și vă asigur că nu mă voi împotrivi voinței voastre.“ Sisi a adăugat: "Mă angajez ca următoarele alegeri prezidențiale să fie un exemplu de transparență.”

Președintele egiptean a afirmat că nu va permite unei persoane „corupte” să acceadă la cea mai înaltă funcție în statul egiptean.

De asemenea Al-Sisi a îndemnat pe pagina sa oficială de Facebook la  participare masivă a populației la viitoarele alegeri prezidențiale, indiferent  care va fi rezultatul acestora. (Al Ahram)