Evenimentul Zilei > Social > Președintele Autorității Electorale Permanente, hărțuit în plină stradă
Președintele Autorității Electorale Permanente, hărțuit în plină stradă

Președintele Autorității Electorale Permanente, hărțuit în plină stradă

Daniel Barbu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, a fost jignit pe stradă, în centrul Bucureştiului, ieri, de către un trecător.

În octombrie 2013, fostul ministru al Culturii a mai fost ţina unor agresiuni, într-un episod în care câţiva protestatari au intrat după el într-o cafenea, fluturând o pungă cu monede şi aruncând cu bacnote pe care era ilustrată figura sa.

Ulterior, când acesta a ieşit din local, protestatarii i-au vandalizat maşina. Cinci persoane au fost audiate atunci pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi a liniştii publice.

În dimineaţa de duminică, Daniel Barbu se plimba cu căţelul pe una din străduţele din apropierea parcului Cişmigiu, iar la un moment dat un individ a început să-l filmeze şi să i se adreseze într-un mod insultător. „Iată sluga lui Dragnea, care îşi plimbă căţelul duminică dimineaţa în Cişmigiu. Sluga lui Dragnea îndrăzneşte să iasă pe stradă. Cel care este pus să fure alegerile viitoare. Iată-l!”.

Drept replică, Daniel Barbu i-a spus următoarele bărbatului care mergea la pas cu el, în timp ce îl filma: „Mitocania nu salvează România!”. Individul a continuat să îl apostrofeze. „Nu, aşa e. Ai dreptate. Mitocani sunteţi voi. Nu mitocani, ci infractori. Sluga lui Dragnea. Cine vrea să îl vadă îl poate vedea în weekend, dimineaţa”.

 

Agresiunile, scăpate de sub control

De-a lungul anului 2018, atât Nicolae Bacalbaşa, medic şi deputat PSD, cât şi Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale, au fost agresaţi şi apostrofaţi pe stradă, în plină zi.

Dacă Valer Dorneanu a declarat că nu intenţionează să depună plângere, specificând că nu are de gând să comenteze întâmplarea şi, implicit, să fie obiectul unor astfel de discuţii, Nicolae Bacalbaşa a reacţionat dur după ce a fost alergat de protestatari, declarând că va depune plângere penală împotriva bărbatului care l-a agresat.

„Acesta sunt manifestări extremiste oganizate la modul paramilitar şi, dacă nu sprijinite, măcar tolerate de o parte din instituţiile statului. (…) Eu le mulţumesc jandarmilor care au fost şi ei agresaţi în locul meu şi nu au putut să se apere decât parţial. Jandarmii au fost trădaţi de şefii lor şi eu de şefii mei, dar fiecare ne facem datoria. Există o lege, dar ea nu se aplică pentru că şefii joacă la două capete”, a declarat Nicolae Bacalbaşa.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.