Evenimentul ZileiActualitateLovitură cruntă pentru presă. Emilian Mirea a încetat din viață

Lovitură cruntă pentru presă. Emilian Mirea a încetat din viață

Lovitură cruntă pentru presă. Emilian Mirea a încetat din viață
Poetul şi jurnalistul craiovean Emilian Mirea a încetat din viaţă vineri, în urma unui infarct, la doar 57 de ani. El era membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar printre publicațiile la care a colaborat se numără Evenimentul Zilei și Academia Cațavencu.

Lui Mirea i s-a făcut rău, în timp ce se afla în izolare cu soţia sa. Cu toate că a mers la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, el n-a mai putut fi salvat.

Emilian Mirea s-a născut la data de 16 ianuarie 1964, în Craiova. A fost de profesie inginer, absolvent al Facultății de Agronomie, Universitatea din Craiova, promoţia 1990.

Emilian Mirea a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România.

A debutat în presa literară încă din 1985

A debutat în presa literară în revista „Contemporanul”, în anul 1985, cu o prezentare semnată de poetul Radu Cârneci. A avut colaborări cu mai multe reviste literare, printre care „Viața românească”, ”Tribuna”, „Actualitatea literară”, dar și cu „Agero” (Stuttgart, Germania), AKT (Skopje, Macedonia), „Lumea liberă românească” (New York, USA) și „Observatorul” (Toronto, Canada).

Debutul editorial l-a avut în 1988, cu volumul de poezie „Drumul pe care vin”. Printre cărțile apărute ulterior se numără „De vorbă cu Dumnezeu”, „Vârsta christică”, „Poemele morții”, „Singurătatea lui Dumnezeu” și „Forma intimă a ființei”.

Premii pentru poezie

Poetul a câștigat numeroase premii, printre care:
– Premiul Uniunii Scriitorilor din România şi al revistei Contemporanul la Concursul Naţional de Poezie „Nicolae Labiş”, Suceava, 1985;
– Premiul revistei Convorbiri literare la Concursul Naţional de Poezie „Nicolae Labiş”, Suceava, 1986;
– Premiul Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România şi al revistei Ramuri, pentru Poezie, pe anul 1987.
– Medalia de aur pentru Poezie, 2017, la Festivalul Internaţional de Poezie „Mihai Eminescu”, Ediţia a V-a, Craiova.

Începând din 1990, Mirea a lucrat în presa scrisă locală şi centrală. Amintim colaborarea cu „Evenimentul zilei” și „Academia Cațavencu”.


Accesează: