Evenimentul Zilei > International > Premierul Canadei se OPUNE calificării crimelor ISIS ca GENOCID
Premierul Canadei se OPUNE calificării crimelor ISIS ca GENOCID

Premierul Canadei se OPUNE calificării crimelor ISIS ca GENOCID

Prim-ministrul Trudeau și majoritatea deputaților liberali au votat împotriva unei moțiuni conservatoare care punea la zid crimele ISIS.

Solicitat să explice de ce s-a opus în Parlament moțiunii care califica drept genocid crimele Statului Islamic, premierul Justin Trudeau a declarat că țara sa se opune cu tărie „atrocităților” comise de Statul Islamic în Orientul Mijlociu și că acționează alături de aliați în lupta de combatere a ISIS.

Totuși, Trudeau a afirmat că guvernul său va solicita Consiliului de Secutate al Națiunilor Unite de a analiza în ce măsură este potrivit să califici drept genocid astfel de crime.

Justin Trudeau a încercat să explice că o hotărâre trebuie luată într-o „manieră obiectivă și responsabilă”.

Moțiunea, prezentată de liderul interimar al Partidului Conservator, Rona Ambrose, acuză ISIS de crime împotriva umanității față de creștini, yazidi și șiiți, ca și alte minorități etnice și religioase din Iral și Siria.

Moțiunea cere ca Parlamentul „să recunoască” faptul că ISIS se folosește de viol și de violențele sexuale ca de o armă de război, solicitând Legislativului să „condamne fără rezerve aceste atrocități și să declare că aceste crime constituie genocid”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News