Evenimentul Zilei > Justitie > Premieră în justiţie. Foşti procurori la şefia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
Premieră în justiţie. Foşti procurori la şefia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Premieră în justiţie. Foşti procurori la şefia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Pentru prima dată în istoria justiţiei din România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea fi condusă de două foste procuroare, Livia Stanciu şi Aida Popa.

Asta, după ce, Cosiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus-o pe Lidia Doina Stanciu pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi şi pe Aida Popa, pentru postul de vicepreşedintele al aceleiaşi instituţii. Ambele au profesat, în ultimii ani, ca judecătoare la Înalta Curte.
Funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rămas vacante din 15 septembrie, când s-a împlinit un an de când fostul şef al celei mai importante instanţe din ţară, Nicolae Popa, s-a pensionat. Până în acest moment, interimatul a fost asigurat de judecătoarea Lidia Bărbulescu. Astăzi, CSM l-a delegat însă pe magistratul Adrian Bordea să preia funcţia de preşedinte interimar al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie până la semnarea decretelor de numire în funcţii a noilor şefi de către preşedintele Traian Băsescu.
Acesta urmează să decidă dacă va emite decrete de numire în funcţiile de preşedinte şi, respectiv, vicepreşedinte al Curţii, a Liviei Stanciu şi, respectiv, a Aidei Popa.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: