Evenimentul Zilei > Social > PRĂPĂD în Portugalia! De patru zile, POMPIERII se luptă cu FLĂCĂRILE
PRĂPĂD în Portugalia! De patru zile, POMPIERII se luptă cu FLĂCĂRILE

PRĂPĂD în Portugalia! De patru zile, POMPIERII se luptă cu FLĂCĂRILE

Pompierii portughezi încearcă de patru zile să stingă un incendiu izbucnit duminică la Serta, în centrul Portugaliei. Mobilizarea este uriașă, peste 1.200 de pompieri sunt desfăşuraţi în zonă.

După ce Portugalia s-a confruntat cu incendii din cauza căldurii de la începutul verii, focurile păreau că se liniștiseră, dar duminică, în centrul Portugaliei, un incendiu a izbucnit iarăși. Focul pornit de la Serta, menține trei fronturi active și s-a extins apoi în municipiile Proença-a-Nova şi în Maçal do Chao, unde au fost mistuite câteva case. Majoritatea răniţilor sunt persoane care au inhalat fum.

 

Nici după patru zile de luptă cu flăcările, pompierii în număr de aproape 1.200, încă nu au reușit să stingă incendiul.

 

Aceștia s-au ocupat și de evacuarea a sute de persoane care trăiau în zonă, dar din păcate, există și un număr de peste 10, care au suferit răni ușoare, relatează Agerpres.

 

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Autorităţii Naţionale de Protecţie Civilă (ANPC), focul care afectează trei municipii încearcă să fie stăvilit de circa 1.250 de pompieri, peste 300 de vehicule şi zece mijloace aeriene, printre care şi numeroase aparate Canadair trimise de Spania.

Un alt avion Canadair din Maroc se va alătura curând dispozitivului de stingere a flăcărilor.