Prăjitura „Șuvița lui Băsescu”. Care sunt pașii de urmat pentru prepararea desertului cu numele fostului președinte

Prăjitura „Șuvița lui Băsescu”. Care sunt pașii de urmat pentru prepararea desertului cu numele fostului președinteSursa: https://savuros.info

Gospodinele nu duc lipsă de idei atunci când vine vorba de numele pentru diverse preparate. Unele poartă chiar cele mai ciudate și amuzante denumiri. Printre acestea se numără Cuşma lui Guguţă, Poşeta Elenei Udrea, Ochii lui Petre Roman sau Șuvița lui Băsescu.

Gospodinele au găsit pentru multe deserturi diverse denumiri care mai de care mai amuzante. Este și cazul prăjiturii Șuvița lui Băsescu. Este vorba de un desert foarte aromat și gustos. Multe gospodine preferă această prăjitură pentru că timpul de preparare este unul scurt. Nu este nevoie să ai abilități de bucătar experimentat pentru a face acest desert.

Prăjitura este o combinație de foi de cacao cu foi de nucă între care se află o cremă cu ness. Deasupra va trebui să pu doar frișcă, iar „șuvițele” le vei desena din ciocolată topită. Pentru această rețetă vei avea nevoie de mai multe ingrediente. Este vorba de:

  • un borcan compot vişine
  • frișcă vegetală
  • șapte ouă
  • 14 linguri cu zahăr
  • două linguri cu ulei
  • trei linguri cu cacao
  • un praf de copt
  • opy linguri cu făină
  • 150 grmae nucă măcinată
  • un pachet cu unt
  • un pachet glazura de ciocolată

Mod de preparare prăjitura Şuviţa lui Băsescu

Pentru început va trebui să pregătești două foi pentru care vei folosi: trei ouă întregi, șase linguri cu zahăr, trei linguri cu apă, două linguri cu ulei, două linguri cu cacao, un praf de copt, patru linguri cu făină. Pentru celelalte două foi vei utiliza: patru albușuri, opt linguri cu zahăr, patru linguri cu făină şi 150 grame de nucă măcinată. Pentru cremă va trebui să folosești: patru gălbenuşuri, opt linguri cu zahăr și o lingură cu cacao sau ness.

Ingredientele pentru foi trebuie amestecate într-un bol până când toate sunt omogenizate. Ulterior, acestea vor fi așezate pe de dosul unei tăvi de copt și băgate la cuptor la 180 de grade Celsius. În ceea ce privește crema, toate ingredientele se bat pe aburi. Compoziția trebuie lăsată să se răcească, apoi o vei amesteca foarte încet cu un pachet de unt.

La montarea prăjiturii trebuie să ai mare grijă la ordinea straturilor. Mai întâi trebuie să așezi foaia maro, ulterior cremă făcută și vișinele din compot, foaia cu nucă, frișca, foaia cu nucă, crema și vișinele, foaia maro. Pe deasupra vei crea niște șuvițe din glazura de ciocolată, potrivit Gustos.ro.