Trucuri pentru gospodine. Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă

Trucuri pentru gospodine. Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletăSursa foto: 143400025 © Vlada Koliada | Dreamstime.com

Zațul de cafea, pe care multe gospodine îl aruncă, poate fi folosit în casă și grădină, dar are unele avantaje și pentru frumusețea corporală, fiind un scrub natural. El poate înlocui cu succes chiar și unele produse pentru curățenie. Zațul de cafea ocupă un loc fruntaș în topul alimentelor care scapă gospodinele de multe neplăceri, alături de bicarbonat și oțet.

Oțelul și bicarbonatul au devenit celebre printre gospodine, ele fiind de mare ajutor în curățarea locuinței și nu numai. Lângă acestea poate ocupa un loc și zațul de cafea, al cărui beneficii puține femei îl cunosc.

Zațul de cafea ne ajută să eliminăm murdăria rezistentă în fața multor produse de curățenie precum calcarul, fire de păr, mucegai său bacterii. Puține sunt gospodinele care știu că pot folosi zațul de cafea pentru a desfunda scurgerile sau pentru a curăța gresia și faianța.

Există în comerț numeroase produse menite să îngrijească țevile, însă sunt și alte modalități mai puțin costisitoare și la îndemâna oricui. Zațul de cafea nu doar desfundă țevile de scurgere ci ne scapă și de mirosurile care proliferă în baie.

Desfundă vasul de toaletă extrem de ușor și eficient. Pune o linguriță de zaț de cafea în toaletă, apoi toarnă un litru jumătate de apă clocotită peste. Lasă să acționeze aproximativ 20 de minute apoi clătește. Această metodă te ajută să desfunzi și scurgerea de la duș, unde se acumulează multă mizerie și fire de păr.

Petele pot fi eliminate cu ajutorul zațului de cafea. Pune-l pe pată, apoi cu o cârpă umede freacă zona murdară.

Zațul de cafea poate fi folosit și pentru îngrijirea plantelor de grădină sau a celor în ghiveci.

Cum păstrăm zațul de cafea proaspăt

În ciuda marelui ajutor pe care îl oferă gospodinelor, zațul de cafea se degradează în doar câteva zile, fiind repede atacat de bacterii. Dacă dorești să păstrezi o cantitate pentru o perioadă mai lungă de timp, există două moduri.

O metodă este uscarea zațului de cafea în cuptor, la o temperatură de 80 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră. Lasă-l să se răcească, apoi pune-l într-un recipient închis ermetic și păstrează-l în frigider.

O altă metodă de a păstra zațul de cafea o perioadă mai lungă de timp este congelarea. El poate fi pus în pungi și trebuie scos la dezghețat cu aproximativ trei ore înainte de a-l folosi.

Ne puteți urmări și pe Google News