Evenimentul Zilei > Actualitate > PR-ul Gazprom, dornic să salveze şi imaginea lui Ponta
PR-ul Gazprom, dornic să salveze şi imaginea lui Ponta

PR-ul Gazprom, dornic să salveze şi imaginea lui Ponta

Ziarul austriac Die Presse scrie că agenţia de lobby şi relaţii publice (PR) G+ Europe îl sfătuieşte pe premierul Ponta. G+ are în portofoliul de clienţi celebra companie rusească Gazprom, pe care Băsescu, acum câţiva ani, o compara cu Armata Roşie.

Die Presse citează un comunicat al companiei G+Europe, comunicat în care premierul român este citat cu următoarea declaraţie: „În ultimele zile am văzut prea multă agitaţie politică şi prea puţine fapte, pentru gustul meu”. Cotidianul austriac menţionează că această companie de lobby lucrează, la Bruxelles, şi pentru guvernul rus. „Fapt este că guvernul Ponta a împins intrarea în spaţiul Schengen la mare distanţă”, apreciază Die Presse.
UPDATE: Guvernul a difuzat un comunicat în care susţine că nu există nici o relaţie contractuală „în acest moment” între firma G+ şi executivul român sau premierul Ponta. Potrivit acestui comunicat, G+ şi-a oferit, miercuri, sprijinul pentru „relaţia cu presa”, dar nu a fost încheiat nici un contract. Guvernul mai susţine că dacă va considera necesar să încheie un contract cu vreo firmă de consultanţă va anunţa „în mod transparent” această decizie.
UPDATE 2: Vocea Rusiei susţine că, deşi Băsescu a fost „un vasal perfect” al SUA, guvernul de la Washington vrea să scape de el, iar cel care se află în spatele strategiei de tip Blitzkrieg este generalul Wesley Clark, consilier al premierului Ponta. „Voice of Russia”, serviciul radio internaţional al guvernului de la Moscova, mai susţine că ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, şi-ar fi schimbat poziţia în ultimele zile şi susţine USL. Printre explicaţiile acestei atitudini a guvernului SUA, Vocea Rusiei înşiră percepţia că Băsescu ar fi omul republicanilor, precum şi vizita preşedintelui României la ambasada Chinei, cu ocazia anului nou chinezesc. Vocea Rusiei susţine că destituirea lui Băsescu este parte a unei „tranzacţii geopolitice”, dar nu explică în ce ar consta o asemenea tranzacţie.