Potrivit Daily Mail, Thomas, acum în vârstă de 5 ani, s-a infectat cu E.coli după ce a mâncat un hamburger în Scoţia, în iunie 2009. De atunci, a trecut prin 12 operaţii pe creier, insuficienţă renală şi hepatică, paralizie şi orbire la ambii ochi, dar în cele din urmă organismul lui a eliminat tulpina de E.coli.
De două ori la un pas de moarte
În urmă cu doi ani, medicii le-au spus părinţilor că nu va supravieţui peste noapte, iar acum după ce i-au fost îndepărtate chirugical cinci abcese de pe creier, băieţelul este unul dintre cei patru oameni de pe glob care s-au refăcut după de au luptat cu tulpina letală, luptă pe care băieţelul a trebuit să o ducă de două ori. Abcesele blocau transmiterea mesajelor către şi de la creier, fapt care i-a cauzat paralizia şi orbirea. Prima operaţie pe creier a avut-o în august 2009, dar abcesle au reapărut.
Un medicament i-a ars pielea
O altă complicaţie a apărut pe parcursul tratamentului: a făcut o alergie la un medicament, care i-a provocat arsuri grave pe toată suprafaţa corpului. “M-am dus să îl iau în braţe şi pielea lui mi-a rămas pe mâni”, povesteşte tatăl micuţului. Au urmat alte operaţii şi un alt tratament.
Ultima intervenţie chirugicală a avut loc în februarie 2010. După aceea Thomas a putut pleca acasă pe propriile picioare, iar astăzi, spun specialiştii, este la fel de sănătos ca orice copil de vârsta lui.