Povestea sectei „Flăcările gemene”. Mulți români încă fac parte din acest cult

Povestea sectei „Flăcările gemene”. Mulți români încă fac parte din acest cult R/V. Povestea sectei „Flăcările gemene”. Mulți români încă fac parte din acest cult. Sursa foto Youtube

Un cuplu a făcut comunitatea „Twin Flames Universe” și le-a promis oamenilor că așa o să își găsească flacăra geamănă, adică marea dragoste. Cu toate astea, realitatea a fost alta, iar mulți membrii au rămas traumatizați.

The Twin Flames Universe este o comunitate online și o organizație creată pentru prima dată de Jeff și Shaleia în 2017, care pretinde că îi ajută pe oameni să-și găsească uniunea flăcării gemene printr-o serie de coaching și exerciții care vor atrage această persoană către ei.

Cu toate astea, foștii membrii au povestit despre practicile dăunătoare pe care au fost constrânși să le facă în această organizație. Ei au declarat că erau abuzați și că șefii grupului alegeau profitau de persoanele vulnerabile. Aceștia ar fi fost puși să plătească sume uriașe de bani pentru a își găsi marea dragoste.

Fondatorii Twin Flames Universe i-ar fi lăsat fără bani

Cei doi fondatori ar împins oamenii să le îndeplinească ordinele prin aceste cursuri regulate. Jeff ar fi fost chiar agresiv față de membri atunci când aceștia nu îi urmau imediat sfaturile. Participarea la aceste cursuri costă mii de dolari, „Pachetul Totul” costând 8.888 de dolari, conform site-ului Twin Flames Universe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Multe dintre persoane care au fost în această „sectă” au povestit că Jeff și Shaleia le-a înjurat de mai multe ori și că le-a promis marea dragostea, dar s-au ales doar cu abuzuri și minciuni.

„Ceea ce fac Jeff și Shaleia nu are nimic de-a face cu dragostea. Este vorba de control”, spune fostă membră. Când cineva încearcă să te controleze, nu este vorba de dragoste. Când cineva abuzează de tine, când cineva te înjură, nu este dragoste.”

Mulți membrii au fost manipulați

Alți foști membrii au povestit că cei doi fondatori te îndepărtează de familie și de realitate pentru a te controla. Ei au mai spus că aceștia încearcă mereu să dea vina pe tine pentru a te manipula și că la început este greu să realizezi asta.

„Dacă ți se spune în mod constant că toate acestea sunt din vina ta”, spune Hines, o fostă membră a cultului. „Pierzi cu adevărat noțiunea realității și a ceea ce ești cu adevărat”.

Mai mult, Jeff și Shaleia ar fi ordonat potrivirile cu flăcările gemene prin directive pe care au spus că le-au primit de la Dumnezeu. Cei doi le-ar fi zis că există un „masculin divin” și un „feminin divin”. Ei credeau că în cadrul unui cuplu, cel puțin pe plan intern, un partener trebuie să îndeplinească fiecare rol.

Ar fi fost presați să își schimbe orientarea

Comunitatea era formată în mare parte din femei heterosexuale, iar odată ce Jeff și Shaleia au început să facă perechi, au început să pună la îndoială orientările sexuale și identitățile de gen ale membrilor. Cei doi ar fi făcut presiuni asupra persoanelor care credeau că sunt heterosexuale să se gândească dacă nu cumva ar putea fi atrase de același sex. Și au făcut presiuni asupra persoanelor din cadrul cuplurilor de același sex pentru a face tranziția.

Mulți membrii și-au părăsit familia, au renunțat la locurile de muncă și la prieteni după ce au intrat în această organizație. Alții au început relații cu infractori pentru că așa le-a recomandat Jeff, șeful grupului, care a spus că seamănă cu Dumnezeu.

Foștii membrii au transmis concluziile lor către FBI pentru a fi analizate în vederea identificării unor posibile infracțiuni federale. Cu toate astea, încă nu s-au găsit dovezi clare împotriva „Twin Flames Universe” sau a fondatorilor săi. În prezent, mulți români fac parte din această organizație, potrivit Vanity Fair.