Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea lui Benjamin Button există. Diagnostic unic în lume. FOTO
Povestea lui Benjamin Button există. Diagnostic unic în lume. FOTO

Povestea lui Benjamin Button există. Diagnostic unic în lume. FOTO

Boala lui Brad Pitt, din filmul „Strania poveste a lui Benjamin Button" este cât se poate de reală. O fetiță din Marea Britanie o are, caz unic în lume. 

Isla Kilpatrick-Screaton, originară din Leicester, este singurul copil din lume care suferă de boala lui Benjamin Button, o formă rară de displazie acro-mandibulară, care a uimit oamenii de știință, informează NYpost.com.

Fetița s-a născut îmbătrânită prematur, printre cele mai afectate organe fiind mandibula, claviculele și tegumentele. Mai mult, ea suferă de o pierdere a țesutului adipos și osos la vârfurile degetelor și tulburări cardiace și respiratorii.

În condițiile în care fetița suferă de toate aceste probleme, îi este aproape imposibil să desfășoare activități pe care majoritatea oamenilor de consideră normale. Copilul vârstă de aproape trei ani de zile este hrănit cu ajutorul unui tub special și comunică cu părinții prin limbajul semnelor.

În vârstă de 33 de ani, mama fetiței, care a lucrat ca profesoară, a renunțat la locul ei de muncă pentru a avea grijă permanent de copilul cu diagnostic unic în lume. Potrivit femeii, în lume există 7 cazuri de displazie acro-mandibulară, dar Isla este singura care suferă de această mutație specifică.

Fetița s-a născut cu o greutate de 2,5 kilograme, în prezent cântărește aproape 6 kilograme și nu se poate deplasa singură. Medicii sunt de părere că acest diagnostic unic nu ar putea provoca decesul prematur.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.