Fotbaliştii de la FC Vaslui au respirat, joi seară, pe stadionul din Piatra-Neamţ, acelaşi aer cu vedetele de la Inter Milano. Italienii au tranşat facil prima manşă din play-off-ul Ligii Europa, scor 2-0 (goluri Esteban Cambiasso şi Rodrigo Palacio).
Inter a venit cu vedetele în România. Javier Zanetti, argentinianul care joacă din 1995 la Inter, a disputat meciul 800 pentru nerrazurri şi le spunea tuturor celor care râvneau la preţiosul său tricou că vrea să-l păstreze pentru colecţia personală.
Moldovenii sunt conştienţi că au scăpat ieftin. "Dacă Inter se forţa, putea să ne dea cinci goluri. Noi am intrat cu frică pe teren, cel puţin în prima repriză. Se vedea că italienii nu au ritm de joc, dar restul lucrurilor le-au făcut ca la carte. Parcă ne predau o lecţie de fotbal. Era ca la antrenament. Arătau ca la şcoală, cu apărarea de patru în linie bine pusă la punct. Noi am fost echipă lungă, abia ieşeam cu mingea din apărare. La Inter, blocul a funcţionat ireproşabil. Sunt lucruri care afară se învaţă de la copii şi juniori. Toţi cei de la Inter au fost amabili, doar Cambiasso a fost obraznic. Cam înfumurat", ne-a povestit unul dintre fotbaliştii exponenţiali de la Vaslui.
"Flocea", salvarea lui Porumboiu
Există şi un lucru pozitiv pentru Vaslui. "Noi ştim sigur că Porumboiu vrea titlul, la cât a investit în echipă. Aşa că partida de campionat cu Steaua este, la o adică, mai importantă decât cea cu Inter", susţin jucătorii. Marius Şumudică este pe făraş la FC Vaslui. Varianta luată în calcul de Adrian Porumboiu este Florin Marin (59 de ani). "Flocea" este pe bară de mai multe luni, activând ca aghiotant al lui Victor Piţurcă la echipa naţională.
Selecţionerul îl foloseşte pe fostul său coleg de la Steaua pe post de metodist, dându- i misiunea de a urmări adversarii tricolorilor.
"Flocea" este un fost tehnician al Cooperativei. Are metode comuniste de pregătire, fiind adeptul stagiilor montane. Ultima formaţie pe care a antrenat-o a fost Ceahlăul, în 2009.
13 echipe a pregătit în carieră Florin Marin, pe la unele trecând de mai multe ori
"Îi felicit pe jucătorii mei. Ne-am descurcat onorabil. Am jucat cu o echipă puternică. Antal le-a cam rupt coloana!"
ADRIAN PORUMBOIU, patron la FC Vaslui